Partidul lui Laszlo Tokes îl susţine pe Antal Arpad pentru un nou mandat la Primăria Sfântu-Gheorghe Antal Arpad, susţinut de PPMT

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis să nu-şi nominalizeze un candidat propriu pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu-Gheorghe şi să îl susţină pe Antal Arpad (UDMR) pentru un nou mandat.
Preşedintele PPMT Covasna, Nemes Elod, a declarat joi că decizia a fost luată cu majoritate de voturi în şedinţa delegaţilor organizaţiei judeţene, subliniind că este vorba despre susţinerea personală a lui Antal Arpad, care candidează pentru al doilea mandat, şi nu a candidatului UDMR.
Liderul PPMT a menţionat că în cei patru ani în care a condus municipiul Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad s-a dovedit a fi un om care a făcut ceva pentru comunitatea locală, iar prin luările publice de poziţie a dovedit că este un susţinător al autonomiei „Ţinutului Secuiesc”.
Având în vedere că susţinerea se referă doar la Antal Arpad, nu şi la UDMR, PPMT a decis să-şi depună liste proprii de candidaţi pentru Consiliul Local Sfântu-Gheorghe.
Nemes Elod a amintit, totodată, că PPMT poartă discuţii cu liderii Partidului Civic Maghiar (PCM) în vederea participării în unele localităţi cu liste comune de candidaţi. Potrivit acestuia, aproximativ 20 de filiale locale şi-au exprimat deja dorinţa de a participa împreună cu PCM la alegerile locale din luna iunie, decizia finală urmând să fie luată săptămâna viitoare.
Până în prezent, pentru Primăria Sfântu-Gheorghe au fost anunţate candidaturile lui Antal Arpad (UDMR), Mădălin Guruianu (PNL) şi Codruţ Opaiţ (PDL).
Oana Mălina Negrea/AGERPRES (Sursa: Mesagerul de Covasna)

Categorie: