Ponta şi Tăriceanu contra Viorica Dăncilă

Ăştia da bărbaţi! Puternici, dârji, au pornit la luptă „dreaptă” spre a se afirma pe scena politică, unde românii au nevoie de o încleştare exemplară, din care să iasă la iveală o forţă demnă de a duce interesele Ţării spre o limpezire, spre afirmarea eu-lui nostru naţional, cu merite şi mari realizări. Cei doi fac „alianţă”, alăturându-se celui de-al treilea bărbat contra Dăncilă, Mircea Diaconu, afirmat într-o glumă nelalocul ei, de candidat la Preşedinţie, şi ce-i, dacă facem teatru!?
E de neînţeles cum în capetele acestea frumoase de bărbaţi încape aşa puţină minte. Urmare unei alianţe de câţiva ani, care n-a fost fără realizări, să pună stăpânire pe tine o ciudă de fiinţă răsfăţată şi să-ţi sară ţandăra, supărându-te pe toţi şi pe toate! Am avut o credinţă certă că Tăriceanu, prezentat până acum ca un om lucid, va înţelege că e o soluţie bună să o susţină pe Dăncilă, continuând guvernarea cu majoritatea PSD, atrăgându-l şi pe Ponta de partea lor, în scopul îndepărtării pericolului ca Iohannis să fie ales din nou. Cu atât mai descurajant, peste toate acestea, Tăriceanu renunţă şi la funcţia din Senat, având aceeaşi atitudine de râcă politică, făcând mărturisirea că va trece în opoziţie şi va vota contra Guvernului din care şi partidul lui a făcut parte. Toate aceste fapte îl coboară şi mai mult, în ciuda faptului că nu este lipsit de calităţi. Până acum s-a prezentat ca un bărbat şi jumătate, se pare că a rămas doar jumătate.
Cât îl priveşte pe Ponta, el trebuie să fie pus în comparaţie cu Viorica Dăncilă. Am asistat şi asistăm în continuare la atitudinea întunecatului preşedinte care cere continuu demisia Guvernului și a primului-ministru, aceasta fiind principala lui responsabilitate prezidenţială. În timp ce Ponta a părăsit guvernarea la primul îndemn al lui Iohannis, asumându-şi vina pentru crima de la Colectiv, Dăncilă nu se teme să spună că nu demisionează şi are curajul să-i producă spasme lui Iohannis cu refuzul de a-i satisface moftul. Trebuie să-l înfrunte cineva pe acest baron cu rânjet hitlerist!
Poate că timpul care a mai rămas până la campania alegerilor prezidenţiale îi ajută pe aceşti doi bărbaţi, Tăriceanu şi Ponta, să-şi lumineze minţile, întorcându-se pe calea cea dreaptă şi să nu dezlănţuie fărâmiţarea votanţilor PSD. Nu de demnitatea acestor demisionari are nevoie Ţara, ci de o dârzenie a grupului bine intenţionat politic, care să plămădească drumul spre un nou progres al României.

Categorie: