Prutul - râu intern, nu graniţă

Un imens steag tricolor de 300 de metri a unit România cu Republica la podul peste Prut de la Sculeni.
Evenimentul a fost avanpremiera unei Pod uman care se va forma la Prut pe 11 iulie şi la care sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii de pe ambele maluri ale râului.

Organizaţiile unioniste au desfăşurat drapelul uriaş în amintirea Podurilor de flori din anii ’90 şi au cerut autorităţilor ridicarea interdicţiei preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.
După acţiunea de la Sculeni, participanţii din Chişinău au mers la Iaşi, unde au întins o horă în Piaţa Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Iniţiativa a aparţinut BUN - Blocului Unităţii Naţionale.
„Astăzi ne-am reîntâlnit cu drag şi dor la Prut, în memoria generaţiilor care au contribuit la promovarea românismului şi ca o promisiune: speranţele lui Grigore Vieru, Ion şi Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi şi ale tuturor celor care au fost prezenţi la Podurile de Flori vor fi în curând împlinite. Nu putem fi despărţiţi de un râu intern, de graniţe nedrepte sau de ignoranţă”, a precizat Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice Tinerii Moldovei, de la Chişinău.
Următoarea manifestaţie de amploare a BUN va fi Marea Adunare Naţională organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chişinăului. La eveniment sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii din raioanele Republicii Moldova.
Acțiunea 2012
6 iunie 2015

Categorie: