PSD Covasna, singur împotriva tuturor?


Autor: 

Adrian Teacă

Viaţa politică din judeţul Covasna este tot mai agitată, pe măsură ce se apropie alegerile pentru scaunul de la Cotroceni. Problema e că agitaţia şi iritarea vin mai degrabă în urma unor „impulsuri” din afară. Iată, după ce ministrul Blaga s-a întâlnit, fără presă, cu conducerea organizaţiei judeţene, PDL Covasna a ieşit repejor cu un comunicat prin care anunţa ruperea protocolului cu PSD! Scurt, rapid, fără explicaţii. La ordin! Pe cale de consecinţă, liderii locali ai PSD reclamă că sunt jigniţi, presaţi, atacaţi, cel mai adesea fără motive aparente.
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama (foto), de pildă, se arată foarte afectat de atacurile la care e supus, sistematic, de către Mădălin Guruianu, preşedintele PNL Sfântu-Gheorghe. Pe care nu-l iartă şi îl numeşte „domnul Goe” şi „stâlp de cafenea”. „Dacă-l dezbraci de tupeu, nu mai rămâne nimic”, îl „ştampilează” Horia Grama pe domnul Guruianu, despre care susţine că a fost „paraşutat” în funcţie, deşi nu are experienţă, activitate politică anterioară. Mai mult, deputatul se întreabă din ce trăieşte şeful PNL Sfântu-Gheorghe: „Cineva îl întreţine şi poate că îi determină şi acţiunile politice?”.
Pe de altă parte, Horia Grama e supărat şi pe Dan Manolăchescu, preşedintele PDL Sfântu-Gheorghe, care l-ar fi atacat pentru că a făcut unele referiri la recenta vizită a ministrului Blaga în zonă. Deşi, zice deputatul PSD, motivul principal al vizitei a fost, evident, curtarea UDMR, pentru a atrage voturile maghiarilor în favoarea lui Traian Băsescu, prezenţa sa a fost benefi - că pentru judeţ, deoarece a aprobat deblocarea unor sume importante pentru lucrări de investiţii, pentru modernizarea unor drumuri.
 „Vom curta şi noi UDMR - recunoaşte deputatul pesedist, dar mai mult electoratul maghiar, în limitele sportivităţii. Vom avea, nu mă îndoiesc, nişte negocieri la vârf. Sigur, UDMR va veni cu nişte cereri, iar PSD va avea o contraofertă. Sperăm să ne înţelegem, până la urmă. Pentru că, dacă va câştiga domnul Geoană alegerile prezidenţiale, vom putea aduce mai multe fonduri în judeţ, pentru infrastructură şi alte investiţii.”