Războiul între inteligenţe, toxic pentru Ţară

A venit vremea să înţelegem că Ţara nu va putea fi salvată de un singur om, fie acel om chiar şi preşedintele Klaus Iohannis, care se străduieşte; salvarea Ţării depinde de noi, toţi cetăţenii ei. A venit vremea să ne întrebăm: mai vrem să fim o naţiune sau nu? A venit vremea să înţelegem ce a înţeles poporul evreu, care în 1948 a fondat statul Israel, şi care de veacuri aştepta un mântuitor, un salvator. Ca şi evreii, şi noi trebuie să ne salvăm singuri. A venit vremea să înţelegem că Ţara nu va mai putea fi salvată de un singur om, de un mesia, şi cred că nici ajutor divin nu vom prea mai primi, fiindcă noi, din păcate, avem peste 18 milioane de avorturi după anul 1989 şi, mai mult, am „la activ” şi faptul că ne-am ucis conducătorul, fie el şi un dictator, în ziua Sfântă de Crăciun. De noi toţi, fiecare la locurile de muncă, depinde salvarea Ţării. Fiecare dintre noi este important: şi femeia de serviciu, şi muncitorul din fabricile puţine care au mai rămas, şi intelectualul, şi preşedintele Ţării. Dacă vom înţelege acest lucru, vom fi din nou o naţiune. Nu putem lăsa vocea urii să ne inunde casele şi sufletul, nu putem lăsa tehnicile de intimidare, manipulare şi acuzare fără prezumţia de nevinovăţie să distrugă politicieni, guverne şi de ce nu, preşedinţi? Este un adevărat război între politicieni, partidele politice, Parlamentul format din deputaţi şi senatori şi respectiv, celelalte puteri ale statului, reprezentate de DNA, SRI, SIE şi alte inteligenţe. Ne punem întrebarea: cine a pornit şi porneşte acest război de exterminare între români şi mai ales, acest ultim război atomic, intra-PSD? Aşa cum în medicină micile simptome pun mari diagnostice, aşa şi în viaţa publică şi activitatea politică sunt semne premergătoare care anunţă dezastrul. În acest ultim clocot social, planurile şi contraplanurile se anulează sau se contrazic reciproc, creează un fel de haos la nivel naţional şi internaţional ce zdruncină credibilitatea Guvernului actual. Un astfel de Guvern năucit de schimbări prin demiterea a patru miniştri importanţi, va încerca, după numirea altor patru miniştri agreaţi de preşedinte, să-şi definească obiectivele din nou şi să respecte promisiunile făcute românilor prin câştigarea alegerilor parlamentare.
Iată că dezinformarea, diversiunea sau chiar crima etichetată ca sinucidere sau accident rutier, acţionează din nou în România. Nu au existat, după aşa-zisa Revoluţie din ’89, preşedinţi, prim-miniştri, preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor care să nu fie etichetaţi ca infractori sau duşmani ai Poporului Român. Preşedintele Iliescu, cu dosarele penale pentru Revoluţia din 1989 şi Mineriadele din 1990 şi 1991; preşedintele Constantinescu cu afacerile Ţigareta 1 şi 2, în cele din urmă răpus de Sistem; preşedintele Băsescu cu dosarele Flota şi Moşia de la Nana; preşedintele Iohannis cu dosarele caselor din Sibiu, ilegal cumpărate, şi vânzarea de copii în Occident; Adrian Năstase, prim-ministru al României care a făcut şi închisoare, şi mulţi alţii. Credeţi că aceste condamnări au făcut bine pentru Ţară sau pentru Poporul Român? Cine este artizanul acestor lucruri de fapt - organizaţiile secrete din afara graniţelor sau duşmanul intern numit Servicii Secrete? Nu ştim; şi probabil că nu vom şti niciodată noi, cetăţenii de rând. Se pune întrebarea: ne vom păstra suveranitatea naţiunii sau sub conjunctura unor cuvinte mari ca: libertate, democraţie, lupta anticorupţie se va instala în România încă o dictatură şi încă un infern? Se va demonstra încă o dată defectul ereditar al Poporului Român de a începe un lucru şi a nu-l termina?
Aş vrea tare mult să cred în cei ce ne conduc, aş vrea să cred că toxina numită dezbinare nu va mai înţepa sufletul celor trei oameni importanţi ai statului: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor - Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului - Călin Popescu Tăriceanu. Declaraţiile celor doi şefi ai Parlamentului, că nu mai merg la preşedinte, nu sunt de natură să aducă pacea socială şi politică. Poporul v-a ales, domnilor, aşa că o să mergeţi la preşedinte de câte ori este nevoie! Cred în cuvintele preşedintelui Klaus Iohannis că România va fi Ţara lucrului bine făcut. Însă avem nevoie de pace socială pentru acest lucru, aşa că fiţi dumneavoastră, domnule preşedinte, doctorul care aduce antidotul împotriva unei toxine numită dezbinare, fiţi dumneavoastră patriotul constructor de casă nouă şi mai ales justiţie socială fără pedepse nemeritate. Aşa să vă ajute bunul Dumnezeu!

Categorie: