Record de donatori într-o singură zi

Pe 2 februarie 2012, de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în comuna Valea-Mare din judeţul Covasna, la Cabinetul Medical, donatorii de sânge „au dat buzna”, deşi, la ora 8, termometrul arăta -24 O C.
Așa a început campania de donare de sânge organizată pe teren de echipa Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu-Gheorghe. La ora 8 dimineața, în zi de sărbătoare creștină, pe o vreme geroasă pe care nici câinele, cum se spune în popor, să nu-l lași afară. Campania s-a dovedit a fi, la finalul zilei, cea mai mare dintre cele desfășurate până acum la nivelul județului Covasna, obținându-se un număr record de donatori înregistrați într-o singură zi: 94.
Nici gerul, nici așteptarea îndelungată în fața Cabinetului Medical Familial „Dr. Savu Claudia” nu i-a determinat pe cei care s-au înscris pe lista preliminară să renunțe și să plece la casele lor. Sentimentul de mulțumire sufletească și gândul că sângele lor poate ajuta sau salva o viață au dat putere vălenilor să aștepte pentru a intra fiecare, rând pe rând, la consultația medicală și, ulterior, la donare.
Toată cantitatea de sânge recoltată în Valea-Mare, după ce va fi prelucrată, analizată și procesată, va lua drumul Bucureștilor, acolo unde cererea de sânge este foarte mare, la nivelul tuturor spitalelor, datorită intervențiilor chirurgicale de mare amploare (operații pe cord, creier, coloană vertebrală etc.).
Sângele lor, al vălenilor, va ajuta sau salva o viață… viața unui copil, a unei mame, a unui tată, a unei sore sau a unui frate, a unei bunici sau a unui bunic, a unui prieten sau a unei persoane dragi, a unui semen de-al nostru.
Mulțumesc respectuos echipei medicale din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu-Gheorghe pentru devotamentul, munca prestată și timpul alocat acestei campanii. Mulțumesc din suflet voluntarilor pentru prezență, dar și gazdelor de la Mănăstirea Valea- Mare, pentru ospitalitatea, amabilitatea și bucatele tradiționale oferite după o zi grea de muncă. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru reușita unei astfel de acțiuni umanitare.
dr. Claudia Savu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu-Gheorghe

Categorie:

Tags: