Republica Zagon, stat în statul România

Domnule redactor, nu v-am mai trimis de multă vreme sesizări despre primarul Kis din Zagon, în speranţa că îşi va schimba năravurile. În schimb, am constatat că acesta nu se lasă de obiceiurile lui şi tot merge înainte cu ilegalităţile şi atacurile directe la adresa mea, pentru a-mi provoca falimentul şi a mă distruge uman.
Mă numesc Kelemen Gyula, domiciliez în comuna Zagon, judeţul Covasna, sunt fermier, proprietar de animale: oi şi vaci. Din cauza activităţii mele, de foarte mult timp am început să am mai multe divergenţe cu domnul primar Kis Iosif, aşa cum v-am relatat şi în 2013. Primarul acesta are interese financiare şi economice ce se accentuează pe zi ce trece şi sigur că ele sunt în detrimentul cetăţenilor din comuna Zagon.
În acest sens, acţiunile lui şi determinarea unor evenimente în această zonă nu poate să ne creeze decât sentimentul că primarul Kis şi-a înfiinţat Republica Zagon, a cărui preşedinte-dictator s-a autoproclamat singur, în disperarea de a controla factorul uman, resursele agrare, forestiere, cinegetice, crescătorii de ovine şi bovine, prin tot felul de asociaţii inventate ale căror şef sforar este în spatele lor, prin interpuşii de faţadă loiali şi şantajaţi, pentru a păstra aparenta legalitate.
Cum vă explicaţi, domnule primar, că aţi reuşit la un moment dat ca în asociaţia dumneavoastră să aveţi şapte fonduri de vânătoare? Vă spun eu, prin fals şi fraudarea cetăţenilor cinstiţi. De asta aţi şi rămas doar cu trei fonduri de vânătoare. Şi acestea au rămas pentru că aveţi buni amici în domeniu, care nu au făcut contestaţie în termenul legal de cinci zile împotriva semnăturilor false, dovedite, ale cetăţenilor. Acestor cetăţeni li s-a spus că semnează tabelul pentru constituirea pazei fondului forestier, obligatoriu legal, şi când acolo, fără să ştie, fără să-şi dea acordul, au semnat un alt tabel, în care vă cedează terenurile forestiere asociaţiei pentru constituirea fondurilor de vânătoare.
Aceste trei fonduri au rămas valide, ştim noi cum, tot cu pilele pe care le aveţi, aşa încât nu s-a mai făcut contestaţie în termenul legal prevăzut. Se ştie însă că sunt obţinute fraudulos.
Cum vă explicaţi, domnule primar, că dintr-un simplu salariu de bugetar, aţi ajuns să fiţi proprietarul a aproximativ 400 hectare de terenuri, că aveţi limuzine de lux, cabane, hoteluri, pensiuni-restaurant şi amici de protecţie peste tot?
O să explic eu cum. Prin tot felul de inginerii financiare, de asociere şi asociaţii înfiinţate. Astfel, în ultima vreme, împreună cu apropiaţii aghiotanţi loiali, aţi înfiinţat şi impus împotriva voinţei lor o asociaţie, un fel de „colectivizare” din anii 1955 -1962, pentru a putea controla toate terenurile păşune ale Primăriei Zagon, a le atribui doar persoanelor apropiate şi supuse dumneavoastră, pentru a intimida şi putea îndepărta pe toţi cei nesupuşi şi împotriva sistemelor dumneavoastră de înrobire, dar mai ales pentru a avea un control prin care puteţi pune mâna pe toţi banii de subvenţie, o resursă certă şi constantă pe termen scurt şi mediu.
Fără această organizare în asociaţie, toate cele mai sus menţionate primarul nu putea să le iniţieze sub control dictatorial şi nu putea, de asemenea, să pună mâna decât pe jumătate din banii de subvenţie a păşunatului.
Deşi conform statutului asociaţiei nu figurează în conducere fiind incompatibil şi practic nu are ce căuta acolo şi nu este treaba lui, primarul este prezent şi prezidează toate şedinţele ca un veritabil dictator comunist, dă indicaţii preţioase, este omniscient, face declaraţii ca în anul 1989 pentru propăşirea cetăţenilor din Republica Zagon, în scopul spolierii lor, şi mai ales lămureşte zvonurile înavuţirii lui fără margini prin sintagme de genul că: „tatăl lui a fost cel mai bogat om din sat”.
Domnule primar, şi eu am o vârstă şi ştiu ce fel de om şi, mai ales, ce bogat a fost tatăl dumneavoastră, prin urmare aveţi bunul simţ şi nu ne mai ţineţi de proşti. Domnule primar, poţi să prosteşti unii oameni tot timpul şi toţi oamenii un timp, dar nu poţi să prosteşti toţi oamenii tot timpul. Eu am lucrat la tatăl dumneavoastră şi să ştiţi că nici nu vă puteţi apropia de dânsul, iar averea şi bogăţia dumneavoastră este realizată în procent de peste 80%, din furt şi fraude. Şi culmea, ştiu că încă nimeni nu a reuşit să vă incrimineze, dar să nu dormiţi liniştit că se apropie şi momentul acuzării şi dovedirii tuturor fărădelegilor dumneavoastră.
Dacă tot afirmaţi peste tot că sunteţi un om aşa de cinstit, de ce aţi stat 8 luni de zile la puşcărie şi cum explicaţi acest fapt public?
Să nu credeţi că la data de 22 februarie 2014, într-o zi de sâmbătă (deci în care nu se lucrează), nu aţi fost filmat când însoţeaţi personal, cu maşina Primăriei, un şir de trei maşini de buşteni, pe drumul dinspre comuna Comandău spre satul Păpăuţi. Şi este cunoscut faptul că atunci când însoţiţi dumneavoastră maşinile, transportul nu este chiar în regulă. Ştie asta toată lumea din zonă.
Ştiţi bine că unuia dintre şoferii de pe camioane i-aţi răspuns, la întrebarea omului că „unde este avizul?”, cu un arogant „avizul sunt eu”, parcă vă credeţi regele acela francez care a spus că „statul sunt eu”. Şi deocamdată chiar sunteţi „statul” în Republica Zagon, dar cum vă spuneam, nu pentru multă vreme de acum înainte.
Domnule primar, tot ce scriu eu acum în ziar şi mai am de scris, nu sunt altceva decât sesizări şi reclamaţii indirecte către organele şi instituţiile abilitate ale justiţiei, iar pentru aceste motive voi mai aduna mai multe ilegalităţi, pentru a le înainta organelor de cercetare penală abilitate.
Să nu credeţi că în comuna Zagon numai eu sunt nemulţumit, mai sunt foarte mulţi cetăţeni nemulţumiţi, dar nu au curajul să se exprime. Dar toţi zagonenii ştiu cum manevraţi totul prin şantaj şi speriaţi lumea.
De când sunteţi primar, în fiecare an faceţi acelaşi circ cu deţinătorii de animale, mai ales de oi, aveţi aceleaşi slogane, îi „sfătuiţi” amical pe proprietarii de animale să nu cumva să vă aducă de Sărbătorile de Paşte miei, caş etc., că îi reclamaţi la poliţie, dar toată lumea ştie că de fapt acesta este şi scopul, iar mesajul este unul inversat.
La o şedinţă a asociaţiei-paravan de valorificare a tuturor resurselor şi subvenţiilor, aţi amintit că nu aţi luat miei şi cadouri de la nimeni, dar trebuie să precizez că ce am scris în ziarul „Haromszek”, cu cei 12 bucăţi miei şi 150 kg caş, este foarte adevărat şi nu numai, aţi luat şi altceva ce nu publicăm acum, dar vă denunţăm la instituţiile abilitate.
Faceţi circ de faţă cu toată lumea şi vă patetizaţi că aţi pierdut toate procesele în instanţele de judecată avute cu mine şi totuşi nu vă intră mintea în cap că la vârsta dumneavoastră nu faceţi ceva bine, dar ce mai contează, să iasă banii cu care vă lăudaţi. Tot timpul vă plângeţi de bani, dar nu vă plângeţi niciodată de lipsa de bun simţ.
Vă întreb şi eu ca simplu om, când vă uitaţi în oglindă, vă mai suportaţi, vă place ce vedeţi? Vă între dacă mai puteţi dormi liniştit în numele atâtor oameni pe care i-aţi nenorocit, fentat, spoliat. Asta ca să nu mai vorbesc de atâţia şi atâţia oameni cu mâna cărora aţi scos mereu castanele, în diverse situaţii, sau de proprii membri de familie cu care sunteţi certat…
Şi tot eu vă răspund: pentru oameni ca dumneavoastră, nimic din toate acestea nu are valoarea nici cât o ceapă degerată.
Kelemen Gyula
Zagon, 04.03.2014

Categorie:

Aparut in :