„Să muriţi bine!”


19 mai 2010, Piaţa Victoriei - Protestatarii au scandat împotriva lui Băsescu şi Boc

De la primele ore ale dimineţii de miercuri, peste 40.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, au scandat şi protestat îndârjit, până la orele 13. Nemulţumiţi de măsurile anunţate de Guvernul Boc, printre care reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar şi a pensiilor cu 15%, oameni din toată ţara s-au echipat cu pancarte, cădelniţe, tobe, fl uiere şi portavoci, şi au luat cu asalt spaţiul din faţa Guvernului.Sindicatul Liber al Minerilor Livezeni, Sindicatul Poliţiştilor „Pro Lex”, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Sindicatul Poşta Română, Sanitas Galaţi, sindicatele din învăţământ şi multe alte grupuri sindicale ale claselor publice s-au instalat în Piaţa Victoriei şi au protestat cât au putut de agresiv, verbal, faţă de reducerile pe care Guvernul României le-a propus pentru sectorul public şi pensionari.
Oamenii erau ţinuţi la o distanţă de câteva sute de metri de Guvern de cordonul de sute de jandarmi care menţinea ordinea.
Unii dintre oameni s-au căţărat chiar şi pe stâlpii de electricitate sau pe maşini ca să protesteze faţă de modifi cările Guvernului.
În cele două părţi ale Palatului Victoria, echipele speciale de intervenţie, care erau dotate cu scuturi şi protecţii pe mâini şi pe picioare, aşteptau liniştite o eventuală dezlănţuire a protestatarilor.
Nervii şi nemulţumirile oamenilor le-au motivat imaginaţia, iar astfel zecile de mii de persoane din faţa Guvernului au adus cu ele desene prin care îşi băteau joc de actuala conducere ori sicrie şi mâncare, prin care ei voiau să simbolizeze situaţia în care va ajunge România, dacă Guvernul nu îşi va schimba hotărârile de a implementa, la 1 iunie a.c., reducerile anunţate.


(Antena3)