Şase covăsneni născuţi în anul Marii Uniri, sărbătoriţi de Ministerul Afacerilor Interne

COMUNICAT DE PRESĂ

Şase covăsneni, născuţi în anul Marii Uniri, au fost sărbătoriţi, în perioada 19-20 iunie 2018, de prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, şi şefii structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne: reprezentantul conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, comisar-şef de poliţie Eugen Palade, inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Covasna, lt. col. Adrian Nichifor, şi inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” Covasna, lt. col. Constantin Adrian Năstuţă.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei „O viaţă cât un centenar” iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri, şi care îi aduce în atenţie pe cei care în acest an aniversează un veac de existenţă.
Cele şase persoane care au împlinit sau urmează să împlinească în acest an un secol de existenţă sunt: Kolumbán Juliánna din comuna Brăduţ, Minarik Vilma din comuna Chichiş, Elena Macovei şi Ordog Ilona din oraşul Covasna, Victoria Băilă şi cpt. (rtr.) Dionisie Bularca din oraşul Întorsura-Buzăului.
Covăsnenii, născuţi în anul 1918, au primit câte o scrisoare de felicitare din partea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, un tricolor, o insignă cu inscripţia „Centenar 100” şi un buchet de flori.
Centenarii covăsneni au primit vizita autorităţilor încântaţi şi vizibil emoţionaţi. Ajunşi la onorabila vârstă (majoritatea dintre ei sunt plini de vitalitate şi cu o memorie impresionantă), ei au povestit istoria unui secol de existenţă trăită cu bucurii, dar şi cu greutăţi şi necazuri.
Aceştia se bucură de vizita nepoţilor, a strănepoţilor şi chiar a stră-strănepoţilor, iar în lipsa acestora, de cea a vecinilor.
Având în vedere unele probleme de sănătate care le îngreunează existenţa, cei şase covăsneni au parte de sprijinul necondiţionat al copiilor sau al vecinilor, care îi îngrijesc şi se preocupă în fiecare zi să nu le lipsească nimic.
Mulţumim şi pe această cale persoanelor care sunt alături de aceşti oameni minunaţi şi, totodată, sărbătoriţilor pentru primirea călduroasă şi ospitalitate, şi le dorim multă sănătate, putere şi bucurii.

Cancelaria Prefectului,
21 iunie 2018

Categorie: