SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI ÎN LEGĂTURĂ CU ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM NAŢIONAL PE TEMA AUTONOMIEI ARDEALULUI ŞI ANEXAREA ACESTUIA LA UNGARIA

Românii din Ţara-Mamă şi românii de pretutindeni au sărbătorit la 1 Decembrie 2018 Centenarul Marii Uniri de la Alba-Iulia. De 100 de ani, Ungaria şi minoritatea maghiară venetică din Asia în Ţara noastră, în Geţia Edenică, în Grădina Maicii Domnului, nu au recunoscut Marea Unire de la Alba-Iulia şi au acţionat perfid şi prin toate mijloacele pentru dezmembrarea teritorială a României şi anexarea Ardealului la ţara maghiarilor (denumirea corectă a acestei ţări în limba locuitorilor ei). În anii trecuţi, UDMR a organizat mai multe referendumuri locale ilegale în comune şi oraşe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş pe tema autonomiei teritoriale. Toate au fost anulate de instanţele judecătoreşti pentru că au fost ilegale. Din aceste acţiuni ale UDMR rezultă că etnicii maghiari vor referendum, vor să afle care este voinţa majorităţii populaţiei din România. Aşa-i în democraţie! Majoritatea decide şi minoritatea trebuie să se supună voinţei celor mulţi! A venit vremea ca Poporul Român să pună capăt pretenţiilor Ungariei asupra Ardealului prin organizarea unui referendum naţional pe această temă! Respectând Constituţia României, Preşedintele Klaus Werner Iohannis, după consultarea Parlamentului poate şi trebuie să ceară Poporului Român să-şi exprime, prin referendum naţional, voinţa cu privire la autonomia teritorială a Ardealului şi anexarea acestuia la Ungaria. Data referendumului să fie 26 mai 2019, în aceeaşi zi cu alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Suprapunerea acestui referendum cu alegerile pentru Parlamentul European va asigura o prezenţă foarte mare la vot, probabil cea mai mare din Uniunea Europeană! În cazul în care nu va fi organizat acest referendum în ziua de 26 mai a.c., prezenţa la vot a alegătorilor va fi foarte scăzută, mai ales ca urmare a boicotării care s-a realizat prin toate mijloacele la referendumul pentru familia creştină formată din bărbat şi femeie. În campania electorală pentru acest referendum, alegătorii vor avea şansa să afle multe Adevăruri ascunse despre acţiunile diabolice ale Ungariei, unele sprijinite de Vatican, împotriva Poporului Român, a Limbii Române, a Drapelului nostru tricolor, a integrităţii teritoriale a României şi pentru anexarea Ardealului la ţara maghiarilor cu capitala la Budapesta, un oraş multimilenar de pe vremea strămoşilor noştri Geţi. În capitala Ungariei se află ruinele cetăţii getice Buda de la care se trage numele Budapestei. Prin referendum, românii din Ţara-Mamă şi românii de pretutindeni vor decide dacă acceptă sau nu planurile maghiarilor pentru dezmembrarea României şi anexarea Ardealului la Ungaria! În perioada post-decembristă, Guvernele vasale UDMR şi Parlamentul României s-au lăsat şantajate de pretenţiile Ungariei şi au acordat minorităţii etnice maghiare numeroase privilegii, cele mai mari din lume, inclusiv prin încălcarea Constituţiei. Între timp, în Ungaria se continuă politica diabolică de maghiarizare a etnicilor români. De la 1,2 milioane de români rămaşi în teritoriile din Vatra Strămoşească până la Tisa, care au fost cedate Ungariei prin Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, la ultimul recensământ s-au declarat români doar 26.345 din care 13.710 sunt ortodocşi. Românii din Ungaria beneficiază doar de 2% din drepturile şi privilegiile pe care le au etnicii maghiari din România. Pentru a-i ajuta pe românii din străinătate, dar mai ales pe cei din Ungaria şi pentru a respecta articolul 17 din Constituţia României care precizează că: „Cetăţenii români se bucură în străinătate de protecţia statului român…”, este necesar ca în relaţiile Ţării noastre cu alte state să se aplice principiul reciprocităţii. Un prim pas poate şi trebuie făcut cu ocazia referendumului naţional din 26 mai 2019, când alegătorii îşi vor exprima voinţa şi în legătură cu respectarea principiului reciprocităţii în relaţiile cu Ungaria, respectiv pentru etnicii maghiari din România să fie acordate drepturi egale cu cele de care beneficiază românii din Ungaria! Reciprocitatea trebuie să fie completă! La referendumul naţional din 26 mai a.c., pot fi puse alegătorilor două întrebări: 1. Sunteţi de acord cu autonomia teritorială a Ardealului şi cu anexarea lui la Ungaria? 2. Vreţi ca drepturile minoritarilor maghiari din România să fie egale cu cele ale minoritarilor români din Ungaria? La cele două întrebări cetăţenii români vor avea ocazia să voteze cu NU şi DA! După ce a fost validat referendumul naţional, Parlamentul şi Guvernul României vor avea obligaţia să asigure cadrul legal pentru respectarea voinţei Poporului Român! Etnicii maghiari care vor fi nemulţumiţi de rezultatul referendumului şi de voinţa Poporului Român sunt liberi să plece definitiv în Ungaria, în tot Spaţiul Schengen (pentru că au cetăţenia maghiară) sau peste mări şi ţări. Partidele politice parlamentare şi neparlamentare, candidaţii pentru Parlamentul Europei, persoanele juridice care acţionează pentru apărarea Neamului Românesc şi a României au şansa să îl ajute şi să îl determine pe Preşedintele României să ceară Poporului Român să-şi exprime voinţa prin referendum cu privire la aceste probleme de interes naţional. Partidele politice care se pronunţă şi acţionează împotriva referendumului din 26 mai a.c. sunt cele care susţin dezmembrarea teritorială a României şi anexarea Ardealului la Ungaria! Listele cu candidaţii acelor partide nu trebuie să fie votate de alegători!
dr. Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Noastră, candidat la funcţia de Preşedinte al României, la alegerile din noiembrie 2019 Cluj-Napoca, 18 martie 2019