SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PARTIDELE POLITICE

La 25 de ani după schimbarea din decembrie 1989, se constată că, datorită vouă, partidelor politice, România a ajuns într-un moment de cumpănă, de la care poate urma dezastrul, dispariţia ei.
- În 25 de ani i-aţi distrus industria.
- Agricultura nu mai este lăsată să asigure hrana populaţiei.
- Au fost tăiate, într-o proporţie majoră, pădurile, ceea ce a dus la fenomene naturale dezastruoase.
- Aţi provocat un exod biblic al populaţiei, aproape 4 milioane de români fiind nevoiţi, din cauze economice, să se expatrieze.
- Şcoala românească nu mai pregăteşte o generaţie viitoare cu sentimente naţionale şi, ca urmare, aceasta nu va avea conştiinţa obligaţiilor ei faţă de Naţiunea Română.
- Sistemul sanitar a fost adus într-o situaţie dezastruoasă.
- Armata Română este înzestrată şi plătită rudimentar, şi nu mai este Armată Naţională.
- Hoţii au fost lăsaţi să fure averea Statului. S-au făcut retrocedări ilegale, în dauna proprietăţii româneşti, care dereglează funcţionarea Statului.
- Într-o întinsă regiune din centrul României - judeţele Covasna, Harghita şi parţial Mureş - autoritatea Statului Român a devenit formală, asupra românilor trăitori aici practicându-se o politică de maghiarizare forţată şi de alungare.
- Partidele politice se bat zilnic între ele pentru ciolanul Puterii, precum nişte câini. Şi din această cauză - a spectacolului dezgustător oferit zilnic - a dispărut moralitatea la nivelul întregii societăţi.
- Cei aflaţi în fruntea Ţării, sau cei care vor să ajungă acolo, se pleacă slugarnic în faţa oricărui trimis al Occidentului, mai rău decât se făcea, acum sute de ani, în faţa turcilor.
- România, datorită vouă, partidelor politice, a ajuns a fi tratată, de către Occident, ca o colonie - căreia-i controlează economia, finanţele, resursele, politica, îi infirmă decizii luate democratic, precum aceea din 2012 a alungării unui preşedinte samavolnic - şi-i dictează orice hotărâre. Şi voi, partidele politice, care reprezentaţi o ţară presupus independentă, vă duceţi cu căciula în mână, ploconindu-vă, pe la uşile ambasadelor, pentru a promite că o să fiţi ascultători şi, astfel, demni de a fi menţinuţi în funcţii.
Toate aceste acţiuni ale voastre reprezintă o adevărată trădare de Ţară. Toate au dus la ceea ce este cel mai grav: românii şi-au pierdut încrederea în viitorul Ţării lor şi în viitorul Naţiunii lor.
România se află într-un moment dramatic, pe care, dacă vreţi să vă spălaţi de păcate, trebuie să-l transformaţi într-un moment de cotitură.
În 2008 se vor împlini 100 de ani de la formarea României Mari, care i-a adus în interiorul aceluiaşi Stat pe românii din Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, Vechiul Regat. Faceţi ca 2018 să-i găsească pe români într-un proces intens de refacere Naţională în toate domeniile, începând cu refacerea conştiinţei naţionale.
Creaţi solidaritatea naţională care poate reconstrui încrederea Naţiunii Române în ea însăşi.
Refaceţi economia Ţării.
Imprimaţi Şcolii şi Armatei un caracter naţional.
Refaceţi sistemul sanitar.
Reinstauraţi puterea Statului asupra întregii Ţări.
Înlăturaţi consecinţele retrocedărilor ilegale şi faceţi ca Justiţia să funcţioneze normal.
Comportaţi-vă în raport cu alte state ca reprezentanţii unei Românii independente.
Readuceţi acasă pe românii care s-au expatriat.
Adoptaţi toate măsurile posibile pentru susţinerea românilor din teritoriile răpite de URSS în 1940, cât şi pentru susţinerea organizaţiilor unioniste din aceste teritorii. Faceţi tot posibilul ca anul 2018, anul centenarului României Mari, să aducă refacerea acesteia. Iniţiaţi o Adunare comună, pe 27 martie 2018, a Parlamentului de la Chişinău şi a Parlamentului de la Bucureşti, pentru a se adopta hotărârea reunificării.
Doar astfel veţi îndrepta relele pe care le-aţi făcut României timp de 25 de ani. Doar astfel, în Cartea de Istorie partidele de azi nu or să fie trecute la capitolul trădătorilor de Neam. Naţiunea Română vă cere să vă transformaţi în apărători ai ei, solidarizând-o într-un proces de renaştere naţională.

(Text alcătuit din însărcinarea unui grup de intelectuali din toată Ţara şi a unui grup de studenţi basarabeni, întruniţi la Ploieşti pe 11 decembrie 2015)