SCRISOARE DESCHISĂ către preşedintele Partidului Social Democrat

Stimate domnule preşedinte Liviu Dragnea,

În numele celor 33 de organizaţii neguvernamentale, culturale şi civice, membre ale Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş - cel mai reprezentativ for al românilor din aceste judeţe -, vă felicităm călduros pentru uriaşa victorie obţinută la recentele alegeri parlamentare! Aşteptam această victorie, fiindcă majoritatea populaţiei Ţării s-a săturat de guvernarea tehnocrată, cu programul său rupt de realităţile României şi de idealurile Poporului Român.
Aţi obţinut un mare succes, care vă conferă dreptul de a guverna România pe baza principiilor şi angajamentelor pe care vi le-aţi asumat în campania electorală. Românii v-au dat votul lor având speranţa că obiectivele pe care vi le-aţi asumat vor fi duse la bun sfârşit, iar România îşi va recăpăta demnitatea şi stima în faţa popoarelor Europei şi ale lumii.
Suntem însă îngrijoraţi, domnule preşedinte, pentru veştile ce ne parvin, legate de posibilitatea ca UDMR să fie chemată la guvernare. Care sunt calculele şi raţiunea unei astfel de acţiuni nu le putem pricepe. Cu atât mai mult cu cât viitoarea majoritate parlamentară nu are nevoie de sprijinul UDMR. În acelaşi timp, pe baza multor dovezi acumulate de-a lungul anilor care au trecut din 1989, trebuie să spunem că această formaţiune „culturală” (!), care a participat fraudulos la viaţa politică a Ţării, fără să se declare partid politic, nu a renunţat niciun moment la visul refacerii Ungariei Mari, prin retrasarea vechilor hotare, odată cu realipirea Transilvaniei. Este idealul suprem al revizionismului maghiar de după 1918.
Dacă UDMR va reveni la guvernarea României, ea nu va face altceva decât să ,,sape” cu mai mult spor la temelia Ţării, spre a o şubrezi, şi să profite din plin de înaltele funcţii pe care le va ocupa, conducându-se după vechea deviză „nouă drepturi şi libertăţi de la români nu ne trebuie decât să le folosim în contra lor”!
Dumneavoastră, domnule preşedinte, cunoaşteţi bine toate declaraţiile belicoase, defăimătoare, răutăcioase şi de-a dreptul duşmănoase pe care liderii maghiari, cei din Ţară, dar şi cei de la Budapesta, le-au făcut la adresa României şi a Poporului Român.
Vă rugăm deci, domnule preşedinte, să luaţi în considerare demersul nostru, fiindcă românii transilvăneni au simţit şi, din păcate, mai simt şi acum toate nenorocirile ce s-au abătut peste ei de-a lungul vremurilor. Nu vrem să trăim iarăşi ca nişte străini în propria noastră Ţară! Nu vrem să trăim pe „pământul secuiesc” şi să fim obligaţi să învăţăm limba maghiară! Vă rugăm, domnule Dragnea, să vă informaţi despre cele ce se scriu în presa de limbă maghiară din România, în care nu suntem altceva decât „nişte opincari, cu opincile mânjite de sânge unguresc”. Dacă veţi dori, vă putem trimite noi asemenea extrase, pentru a vă da seama de veninul care se varsă din paginile acestor publicaţii, care apar fără nicio restricţie, în România, în perioada de după decembrie 1989.
Aţi participat la Adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care a avut loc în martie 2010, la Topliţa. Cunoaşteţi marile probleme cu care se confruntă românii din aceste judeţe pentru păstrarea identităţii româneşti, probleme care sperăm că îşi vor găsi, în sfârşit, rezolvarea, în timpul viitoarei guvernării a PSD, până la aniversarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 2018.
Biroul de presă

Categorie: