Steagul negru de DOLIU, arborat de conducerea UDMR a Primăriei Sfântu-Gheorghe pentru a batjocori Ziua Unirii Principatelor Române

SE CONFIRMĂ

Noi informaţii confirmă faptul că arborarea steagului negru de doliu pe faţada Primăriei Sfântu-Gheorghe, de Ziua Unirii Principatelor Române, a avut unicul scop de a batjocori sărbătoarea naţională a românilor.
Primăria Sfântu-Gheorghe a comunicat public, în urma articolului prin care am adus în atenţia opiniei publice faptul că Primăria Sfântu-Gheorghe a arborat steagul negru de doliu cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române (vezi alăturat), că steagul negru de doliu ar fi fost arborat pe instituţie în semn de respect faţă de Sinka Mozes, laureat al premului Pro Urbe, care a decedat. Doar că, din informaţiile prezente în presa de limbă maghiară, reiese că Sinka Mozes a fost înmormântat vineri, 22 ianuarie a.c., la ora 13.
Cotidianul de limbă română „Mesagerul de Covasna” a intrat în posesia unei informaţii care dovedeşte, dincolo de orice dubiu, că arborarea steagului negru de doliu pe faţada Primăriei Sfântu-Gheorghe în ziua de duminică, 24 ianuarie a.c., de Ziua Unirii Principatelor Române, a avut un singur scop: batjocorirea sărbătorii naţionale a românilor.
„Însă, în cursul zilei de ieri, un cititor ne-a comunicat faptul că înmormântarea domnului Sinka Mozes a avut loc vineri, 22 ianuarie a.c., la ora 13, lucru pe care l-a aflat din rubrica „Decese” a unuia dintre ziarele de limbă maghiară din judeţ. Drept urmare, cititorul nostru a afirmat că „reprezentanţii Primăriei Sfântu-Gheorghe, în frunte cu primarul Antal Arpad, nu au nicio scuză pentru modul în care au jignit comunitatea românească, şi nu numai, cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Au avut la dispoziţie atât ziua de vineri după-amiază, după ce domul Sinka Mozes a fost înmormântat, cât şi toată ziua de sâmbătă să dea jos acest steag care, oricum, nu trebuia să fie arborat acolo unde a fost arborat, între drapelul naţional al României şi steagul Uniunii Europene”, transmite cotidianul „Mesagerul de Covasna”.
Contactat telefonic, viceprimarul Tischler Ferenc a declarat că îşi asumă eroarea cu privire la ziua în care a decedat deţinătorul titlului Pro Urbe, Sinka Mozes, deoarece a fost plecat din localitate, iar informaţia cu privire la motivul existenţei steagului negru, de doliu, pe faţada Primăriei Sfântu-Gheorghe „a obţinut-o de la un coleg”, transmite cotidianul „Mesagerul de Covasna”.
Sinka Mozes nu a murit vineri, ci a fost înmormântat vineri, 22 ianuarie a.c.. Cel mai probabil el a murit cu două sau trei zile în urmă. Steagul negru de doliu ar fi trebuit arborat în ziua în care a murit, nu în ziua în care este înmormântat. Conducerea UDMR a Primăriei Sfântu-Gheorghe a confirmat bătaia de joc la adresa sărbătorii naţionale a românilor şi prin faptul că steagul negru a fost îndepărtat în cursul zilei de duminică, 24 ianuarie a.c., după terminarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.
Viceprimarul UDMR, Tischler Ferenc, „n-a ştiut”. Primarul UDMR, Antal Arpad, cel care i-a ameninţat pe românii din Covasna şi Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo, nu dă socoteală public în urma acestui nou episod care trădează lipsa sa de bun-simţ. Că doar Antal e grof pe moşie, nu primar în România. Iar comunitatea maghiară din oraş o să-l voteze iar, în ciuda mentalităţii sale medievale. Trăiască buna convieţuire româno-maghiară.
P.S.: Cum era de aşteptat, bufonul liberal a luat apărarea conducerii UDMR a oraşului. Săracul de el.
(Articol preluat de pe www.dantanasa.ro, din 26 ianuarie 2016)