Steaguri şi pelerine cu însemnele Ungariei şi ale aşa-zisului ţinut secuiesc, cumpărate oficial de către Primăria Municipiului Odorheiu-Secuiesc din bugetul local

Municipiul Odorheiu-Secuiesc a înscris două achiziţii în Sistemul Electronic de achiziţii Publice SEAP (numărul 155175 şi 155178), intenţionând să achiziţioneze materiale promoţionale pentru participanţii şi invitaţii care susţin programul cultural, în data de 14-16 martie 2018, în cadrul programului cultural „15 Martie - comemorarea Revoluţiei de la 1848-49 în Piaţa Marton Aron din municipiul Odorheiu-Secuiesc”. Iată în ce constau aceste materiale promoţionale: steguleţe din hârtie roşu, alb şi verde - 1.000 de bucăţi şi albastru deschis cu auriu - 400 de bucăţi, de asemenea pelerine de ploaie tip poncho roşu, alb şi verde, ambele achiziţii fiind în valoare de 7.890 lei.
Mă întreb şi eu, în spiritul nevoii de bună convieţuire interetnică şi respect reciproc, oare maghiarii din Odorheiu-Secuiesc trebuie să aibă drept reper doar Budapesta şi separatismul etnic, când Revoluţia de la 1848 a fost o „primăvară a popoarelor” din spaţiul european care s-au ridicat împotriva ordinii încă supranaţionale stabilite de Congresul de la Viena (1814 - 1815)?! Revoluţia a reprezentat şi procesul de afirmare a Naţiunii Române şi a conştiinţei naţionale, naţiune din care şi minoritatea maghiară face astăzi parte.
De ce nu este inclus, oare, niciun material promoţional cu însemnele oficiale ale Statului Român în achiziţia făcută de către Municipiul Odorheiu-Secuiesc? Se doreşte din nou doar provocarea şi sfidarea românilor în mod oficial chiar de la nivelul administraţiei publice locale? De ce, vă întreb pe cei care susţineţi că vi se fură cultura şi identitatea, îi sfidaţi pe români?!
(Text şi foto preluate de pe facebook / Marius Pascan, senator PMP de Mureş în Parlamentul României)

Categorie: