Stelu Platon, primarul municipiului Topliţa: "Am fost şi suntem ignoraţi fără nici o jena"


Autor: 

Doru Decebal Feldiorean

L-am vizitat de curând, din nou, pe primarul municipiului harghitean Topliţa, Stelu Platon. Edilul, asemenea fiecărei dăţi, ne-a primit şi ne-a răspuns la întrebări cu plăcere. Subiectul unei părţi a convorbirii nu a fost, însă, la fel de plăcut. „Domnule primar - l-am întrebat -, după toată mediatizarea de care aţi avut parte în ultima vreme, legat de faptul că zonei româneşti a judeţului nu i se alocă fonduri, şi-a întors faţa şi către dumneavoastră conducerea Consiliului Judeţean Harghita?” „Nici pomeneală - a exclamat primarul. Toată tevatura n-a avut niciun efect. Am fost şi suntem ignoraţi în continuare fără nicio jenă. De altfel, trebuie să vă spun că nici nu mă aşteptam la altceva din partea lor. Ceea ce este, însă, şi mai grav, este faptul că nici pe programele naţionale nu avem semnale foarte bune.”
Stelu Platon, omul care efectiv a urnit lucrurile în bine în Topliţa de când a preluat mandatul, aspect recunoscut unanim la nivelul zonei de nord a judeţului Harghita, a continuat să ne spună câte ceva din planurile care-l preocupă în această perioadă: „Se mişcă, spre norocul nostru, câteva din proiectele mai vechi. Se va face blocul nou de garsoniere. De asemenea, se lucrează la un alt bloc ANL, cu două scări, care se reconfortizează. Apoi, la staţia de epurare licitată în anul 2010 se va porni finanţarea în 2011. O problemă o avem cu societatea Hargaz Odorhei, care are concesiunea şi care era obligată, încă din 2010, să realizeze, pe banii ei, reţeaua de distribuţie interioară în municipiul Topliţa. În ciuda acestui fapt, Hargaz n-a realizat încă nici măcar proiectarea. În altă ordine de idei, subliniez că nu e lămurită situaţia bazinului şi a terenurilor din staţiunea Banffy, cu care sunt în judecată de 10 ani de zile. Din acest motiv, acolo nu se fac investiţii, iar vinovatul, dacă mă întrebaţi pe mine, este justiţia. Ar trebui clarificat, odată pentru totdeauna şi cât mai repede cu putinţă, cine este proprietar acolo”.
Două cuvinte şi despre „prioritatea numărul 1” a municipiului din acest moment: „Cu două milioane de euro, finanţare europeană, vom înfiinţa un centru social cu azil de bătrâni şi vom amplasa un sistem wireless, cu 60 de camere, pentru supravegherea urbei”. În final, amintim că Primăria Topliţa are un proiect prin care doreşte să reabiliteze 41 de străzi din municipiu. Proiectul se ridică la suma de 9 milioane de euro, finanţare europeană, şi va fi derulat pe o durată de trei ani.

Categorie: