Szegedi Csanad: „Jobbik poate susţine varianta 8 regiuni plus Ţinutul Secuiesc şi Partium”


Actualitatea ardeleană - Mureş

Europarlamentarul Szegedi Csanad (foto), din partea Jobbik, a declarat, vineri (24 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, la Târgu-Mureş, că formaţiunea sa poate accepta o reorganizare a României în 8+2 regiuni, cu condiţia ca cele două să fie regiunile Ţinutul Secuiesc (?! - n.n.), formată din Mureş, Harghita şi Covasna, şi Partium (?! - n.n.), formată din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj.
El a susţinut că în niciun caz Jobbik nu va putea accepta o propunere de genul celei formulate de preşedintele Traian Băsescu de împărţire a ţării în opt regiuni, plus două judeţe, Harghita şi Covasna, deoarece Mureşul are un rol strategic important pentru Secuime.
Europarlamentarul a subliniat că, în condiţiile în care UDMR va accepta această propunere de 8+2, se va crea o situaţie nouă, însă punctul de vedere al Jobbik nu se va modifica.
Acesta a precizat că formaţiunea sa va decide (…) ce poziţie va adopta în cazul în care Guvernul de la Bucureşti va decide o reorganizare a ţării în formula de opt regiuni plus două judeţe.

Szegedi Csanad a menţionat că scopul vizitei sale în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, iar mai apoi la Satu Mare este tocmai pentru a purta discuţii cu organizaţiile civile de aici, fiind invitat de Organizaţia 64 de Comitate, Cercul Prietenilor Jobbik şi altele.
„Dacă majoritatea societăţii va sprijini organizarea de acţiuni de protest, atunci şi Jobbik va sprijini. Dacă Secuimea alege opţiunea de a ieşi în stradă, Jobbik va susţine acţiunea, dar va insista pentru o rezolvare paşnică”, a accentuat Szegedi.

Categorie: