Topliţa - Mihai Trăistariu - concert aplaudat şi ovaţionat

În prima săptămână a primăverii calendaristice, topliţencele au fost în centrul atenţiei şi răsfăţate, parcă mai mult ca în alţi ani.
Pe lângă iubire, cadouri, flori, respect, devotament şi, bineînţeles, aprecierea bărbaţilor, topliţencelor, indiferent de vârstă, conducerea municipiului le-a oferit un spectacol în exclusivitate pentru femei.
Consilierii locali şi Stelu Platon, primarul municipiului, au invitat la Topliţa, în judeţul Harghita, să cânte pentru femei, pe unul dintre cei mai titraţi cântăreţi români pe plan naţional şi internaţional, Mihai Trăistariu.
Joi, pe 8 martie 2012, sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură a devenit neîncăpătoare.
După ce pe un ecran s-au perindat zeci de buchete de flori, pe fundalul unui cunoscut cântec despre mamă, primarul municipiului, Stelu Platon, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Mircea Duşa, au felicitat femeile prezente şi au apreciat rolul important al acestora în viaţa şi activitatea oraşului de pe Mureş.
A urmat un spectacol gustat, apreciat, aplaudat şi ovaţionat de un public feminin cald, apropiat şi participant la actul de cultură oferit.
Spectacolul a fost deschis de un grup de copii, dornici de a se consacra, în special pe tărâmul muzicii populare româneşti, coordonaţi de îndrăgita şi apreciata interpretă a cântecului popular de pe Mureşul Superior şi din zona Topliţei, Livia Harpa (foto), care, de fapt a deschis spectacolul, retrăgându-se pentru a-şi putea supraveghea mai bine pe micuţii şi talentaţii săi elevi.
Au răsplătit prin cântece dragostea de mamă: Paul Mureşan, Sanda Diaconu, Emanuel Stan, Dănuţa Maria Ricean şi Dănuţ Pavel Ricean. O prestaţie artistică apreciată a avut Grupul de muzică uşoară de la Clubul Elevului din Topliţa, alcătuit din Ioana Vodă, Mădălina Truţa (care a cântat şi singură), Emanuela Ghenghia şi Mădălina Damian, coordonate de prof. Ilie Crăciun.
Trecerea de la folclor la muzica uşoară a fost făcută de folkistul Valer Moldovan.
A urmat punctul forte al spectacolului, recitalul susţinut de Mihai Trăistariu, care s-a prezentat în faţa unui public alcătuit numai din femei, cu un repertoriu bine ales şi adecvat evenimentului. După un potpuriu de zeci de cântece populare cunoscute, mai mult sârbe şi hore, Mihai şi-a încântat auditoriul cu cunoscuta şi dificila „Ciocârlie”, pe care puţine voci bărbăteşti o au în repertoriu. Partea de muzică uşoară a fost alcătuită din frumoase cântece pline de romantism şi şlagăre, din care n-au lipsit „Cât de frumoasă eşti!” şi „Tornero”.
Acest minunat spectacol se înscrie şi ca o pagină importantă din istoria contemporană a Topliţei, fiind prima manifestare transmisă în direct de Gliga TV.

Categorie: