Treaba MAE nu este să-i răspundă pe Facebook lui Orban Viktor, după ce i-a permis accesul în România

MAE a reacţionat post-factum pe Facebook după ce i-a permis lui Orban Viktor şi suitei sale de revizionişti să vină în România şi să incite spiritele. Treaba unui minister de Externe nu este să comenteze on-line atacurile la integritatea României, ci să prevină sau măcar să sancţioneze ulterior cu măsuri directe asemenea ingerinţe.
I-am solicitat MAE să îl declare pe Orban Viktor persona non grata în România sau măcar să procedeze ca Slovacia, care i-a interzis preşedintelui Ungariei accesul pe teritoriul statului slovac în 2009. MAE a practicat muţenia, deşi se ştia bine că Orban Viktor nu vine în România să ne declare dragoste, ci să incite la revizionism. Acum, MAE se comportă de parcă ar fi surprins de rezultatul Taberei de Vară de la Băile-Tuşnad, care ar fi trebuit interzisă cu mulţi ani în urmă din cauza activităţilor sale antiromâneşti.
Şi mai surprinzător, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că Orban Viktor a fost „mai moderat” decât în alţi ani. Îl informez pe ministrul Apărării Naţionale, fost prefect de Harghita şi protector al UDMR, că nu există în limba română gradul de comparaţie „mai moderat” şi că, oricum, treaba Guvernului României nu este să stea să aştepte să vadă „cât de moderat” se manifestă Orban Viktor, ci să îşi protejeze Ţara de inamicii ei recunoscuţi.
Guvernul României, la fel ca şi Preşedinţia, au căzut cu brio examenul în cazul prezenţei lui Orban Viktor la noi în Ţară. Românii au putut vedea că nicio autoritate a Statului Român nu protejează suveranitatea României. Din acest motiv, oricine din afara Ţării poate să acţioneze cum vrea în România, căci va risca, eventual, nişte postări pe Facebook ale instituţiilor Statului Român!
Deputat Bogdan Diaconu,
Preşedintele Partidului România Unită

Categorie: