Tribunalul Bucureşti: primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe a încălcat legea în cazul plăcii de pe Casa cu Arcade

EXCLUSIV

Tribunalul Bucureşti a admis marţi, 23 aprilie a.c., acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu-Gheorghe şi l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe un imobil public.
Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de preşedinte, s-a adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizaţiei UDMR Sfântu-Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe Casa cu arcade din Sfântu-Gheorghe.
În prezent, placa în cauză este inscripţionată mai întâi în limba minorităţii şi abia în subsidiar în limba oficială de stat.
Tribunalul Bucureşti a dat dreptate reclamantei ADEC şi l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul acestei plăci amplasată pe o clădire publică.
Sentinţa Tribunalului Bucureşti pe scurt: „Respinge excepţiile invocate de pârâta ca neîntemeiate. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să asigure amplasarea plăcii „Varadi Jozsef şi Bartalis Ferenc” cu textul în limba română deasupra plăcii cu acelaşi conţinut în limba minorităţii, limba maghiară, pe clădirea „Casa cu Arcade” situată în…, judeţul Covasna. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată potrivit art. 396 al. 2 C.p.c. astăzi, 23.04.2019”.

Categorie: