UDMR a cerut de trei ori să nu fie sprijinit Traian Băsescu, susţine secretarul general Peter Kovacs

Actualitatea ardeleană - Cluj

Secretarul general al UDMR, Peter Kovacs (foto), a postat pe site-ul formaţiunii şi pe blogul său un text intitulat „Nu-i aşa că v-am spus?!” şi în care susţine că UDMR a cerut de mai multe ori electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu.
În context, Peter Kovacs face referire la protestele care au loc în aceste zile în stradă.
„Nu îmi plac abordările de genul „v-am spus eu”, părerea mea este că atunci când se întâmplă ceva ireversibil, lucrurile trebuie continuate în respectivul context, fără multă nostalgie faţă de trecut. Dar privind evenimentele stradale ale ultimelor zile, trebuie totuşi să afirm: v-am spus eu... Sau v-am spus noi! De trei ori chiar! UDMR a cerut de trei ori electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu. În anul 2004, în turul doi de scrutin am propus să fim de partea lui Adrian Năstase. Nu au fost destui care să ne asculte. În 2007, UDMR a fost membră a acelei coaliţii majoritare, care l-a suspendat în Parlament pe Traian Băsescu, dar la referendum-ul ce a urmat suspendării, majoritatea nu ne-a ascultat. În turul doi al alegerilor prezidenţiale din anul 2009, am cerut electoratului să sprijine cu votul său pe Mircea Geoană, dar nici de această dată nu am fost ascultaţi, sfatul nostru a fost ignorat”, spune Peter Kovacs într-o postare recentă.
Secretarul general al UDMR afirmă că în toate cele trei cazuri opoziţia a venit şi din partea lui Laszlo Tokes.
„Nu este deloc întâmplător faptul că de fiecare dată în cele trei situaţii amintite, Tokes Laszlo şi organizaţiile grupate în jurul său au fost aceia care s-au opus vehement poziţiei UDMR. Au încurajat electoratul maghiar să sprijine „candidatul de dreapta”, adică pe Traian Băsescu, iar UDMR-ul a fost cel „rău”, care a îndrăznit să gândească altfel. Liderul PCM, Szasz Jeno, a fost cel care s-a ploconit în repetate rânduri în faţa preşedintelui, iar gurile rele spun chiar că lui îi datorează şi înregistrarea partidului său, gest pentru care i-a mulţumit personal preşedintelui la 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României”, mai spune Peter Kovacs în postarea sa.

AGERPRES.

Categorie: