„UDMR donează bani de la bugetul ţării unei asociaţii care luptă împotriva României”


Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC:

Aleşii locali UDMR nu cunosc criza, motiv pentru care donează fonduri de la buget Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna, preocupată, printre altele, cu manifestările dedicate criminalului de război Wass Albert. Primarul oraşului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a donat acestei asociaţii 35.000 de lei din banii Primăriei, pentru a sprijini „manifestări culturale” de genul celor amintite. O altă activitate a Asociaţiei a fost protestul în faţa unui supermarket din Sfântu-Gheorghe pentru ca magazinul să angajeze vorbitori de limbă maghiară şi să pună inscripţii în această limbă în magazin. Liderul acestei Asociaţii, Nemes Elod, este, de altfel, angajat al Consiliului Judeţean Covasna, unde are salariu confi denţial, dar şi Coordonator al Consiliului Judeţean al Elevilor din Covasna, funcţie pe care o foloseşte pentru a recruta tineri pentru activităţile sale anti-româneşti, sponsorizate din banii Statului Român. Iată la ce sunt folosiţi banii bugetului pe timp de criză şi iată de ce UDMR susţine măsurile de tăiere a pensiilor şi salariilor propuse de Guvernul Boc.

Biroul de presă
Data: 25.05.2010

 

Text publicat de senatorul Dan Voiculescu pe blogul personal: www.danvoiculescu.net

„Am văzut şi afi rmaţii de la oameni care se pretind a fi mari manageri în lumea asta, care fac afi rmaţii că 40% din PIB sau 40 de miliarde reprezintă evaziunea fi scală. Cei care susţin aceste lucruri sunt cel puţin mincinoşi sau rău intenţionaţi”,
Traian Băsescu, marţi, 25 mai 2010, noaptea târziu.


Măi Traiane,

Recunosc, eu sunt cel care a afi rmat, de peste un an, că economia subterană a atins cote alarmante. Şi tot eu sunt cel care a susţinut în ultima lună, cu date concrete, că în România al cărei preşedinte eşti, se toacă la negru aproape 40 de miliarde de euro. Ţinând seama că datele ofi ciale ale Institutului Naţional de Statistică indică faptul că peste 20% din PIB (peste 25 de miliarde de euro) se află în economia subterană, estimarea susţinută de calculele mele se apropie de cifra reală.
Că nu îţi plac declaraţiile mele, nu mai este un secret. Este dovedit, inteligenţele rudimentare urăsc tot ce le excede capacitatea de înţelegere.
Dar că a trebuit să auzi de la mine că în ţara pe care o conduci autoritar de aproape 6 ani fenomenul economiei subterane a atins cote fără precedent, mă uimeşte şi te descalifi că. Traiane, tu chiar nu ştii că în România, în „statul clientelar” ca să folosesc argoul tău, economia nefi scalizată o surclasează pe cea fi scalizată?! În ce ţară şi pe ce lume trăieşti?!
Deşi ştiu că n-o să mă crezi, că o să consideri că sunt mincinos sau rău intenţionat, preşedinţii nu folosesc serviciile secrete doar împotriva adversarilor politici! În anul 2008, SRI te-a avertizat că urmează o criză economică puternică. Ai rătăcit informaţia, poate printre transcrierile unor discuţii private. Sunt convins că ai primit date şi despre creşterea exponenţială a economiei subterane, dar, foarte probabil, erai prins cu lecturi de specialitate mult mai captivante.
Totuşi, chiar dacă ai afl at ultimul că numai în contrabanda cu ţigări şi alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine că ai afl at. Însă, îndrăznesc să îţi reamintesc, tu eşti cel care patronează sistemul, eşti direct responsabil pentru această situaţie.
Nu liderii sindicali, nu cei „care se pretind a fi mari manageri pe lumea asta” au pârghiile legale de a opri contrabanda. Nu pe Vasile Marica, ci pe Daniel Morar şi pe Laura Codruţa Kovesi, oamenii pe care i-ai promovat şi i-ai susţinut, trebuie să-i chestionezi cu privire la corupţia din vămi! Traiane, înţeleg că informaţiile ajung la tine cu întârziere, dar chiar nu ai afl at nici după aproape 6 ani că nu mai eşti în opoziţie?! Ca preşedinte, nu ai dreptul să deplângi contemplativ dezastrul, ci aveai obligaţia să îl combaţi cu măsuri concrete.
În final, pentru că înţeleg că îmi urmăreşti atent şi specializat enunţurile, vreau să te mai informez că doar în ultimii doi ani fi rmele construite de mine au plătit taxe şi impozite la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în cuantum de aproximativ 100 de milioane de euro, echivalentul a peste un milion de pensii minime.

Cu sinceritate, Dan Voiculescu

Categorie: