UDMR-istul Antal Arpad, primar în Sfântu-Gheorghe, amendat cu 1.000 de lei pentru OFENSĂ ADUSĂ ÎNSEMNELOR NAŢIONALE şi ABUZ ÎN SERVICIU!

Autor:

foto

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) (foto), a fost sancţionat cu 1.000 de lei, de instanţa de judecată, pentru că, în urmă cu aproape un an de zile, a înlăturat drapelul naţional de pe o clădire publică, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.
Preşedintele Fundaţiei „Mihai Viteazul”, Maria Peligrad, care a pus steagul tricolor pe Casa cu Arcade şi, ulterior, l-a reclamat pe primar pentru că a dispus înlăturarea lui, a declarat miercuri (5 octombrie 2011 - n.n.), în cadrul unei conferinţe de presă, că Judecătoria Sfântu-Gheorghe a constatat că Antal Arpad a săvârşit infracţiunile de ofensă adusă însemnelor naţionale şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, prin urmare a dispus prin ordonanţă sancţionarea administrativă a acestuia cu suma de 1.000 de lei.
Maria Peligrad a menţionat că instanţa nu a demarat începerea urmăririi penale împotriva lui Antal Arpad pe motiv că nu reprezintă un pericol public, precum şi pentru o serie de circumstanţe personale, cum ar fi faptul că are minori în întreţinere, lipsa de antecedente penale, şi-a recunoscut fapta şi s-a prezentat la audieri.
Aceasta a adăugat că scopul pentru care a apelat la instanţa de judecată nu a fost acela de a-l amenda pe primar, ci pentru ca steagul tricolor să fie repus pe Casa cu Arcade, o clădire publică ce găzduieşte sediile mai multor organizaţii nonguvernamentale, printre care şi al Fundaţiei „Mihai Viteazul”.
„Ni s-a dat dreptate pe spiritul legii. (…) Contează prea puţin dacă a fost amendat sau nu primarul, dacă a fost amendat cu un leu sau cu zece, pentru că scopul nostru nu a fost să i se dea amendă, ci să punem steagul la loc, conform legii. Nimic în plus, nimic în afara legii”, a declarat Maria Peligrad, adăugând că aşteaptă din partea primarului să îl arboreze până pe data de 1 decembrie a.c., de Ziua Naţională.
„Aştept din partea dânsului o dovada de respect faţă de drapelul statului în care funcţionează ca primar şi să îl arboreze singur. (…) Va fi dovada că nu dispreţuieşte simbolurile României, că nu dispreţuieşte România, poporul român. Şi, la urma-urmei, bănuţii poporului român sau taxele locuitorilor din Sfântu-Gheorghe, că tot de aici îşi ia şi salariul”, a mai spus aceasta.
Maria Peligrad a ţinut să sublinieze că în timpul audierilor primarul ar fi spus că a dat jos drapelul de pe Casa cu Arcade „pentru a evita eventuale conflicte interetnice”, argument care nu a fost acceptat de instanţă.
„Nu e corect şi nu se poate spune că arborarea drapelului României în România poate crea conflicte interetnice (….) şi nici că am arborat steagul în mod ilegal, fără aprobare din partea Primăriei, deoarece este o clădire publică, avem sediul aici, cu contract legal. A fost un abuz că a înlăturat drapelul”, a spus Maria Peligrad.
În context, a menţionat că în cazul în care primarul va recidiva în privinţa steagului, atunci se va putea interpreta că a făcut-o cu rea credinţă, deoarece există antecedent.
Primarul Antal Arpad a declarat, pentru Agerpres, că nu doreşte să comenteze decizia instanţei de judecată şi că va plăti amenda.
„Nu vreau să comentez şi nu vreau să mă victimizez. (…) Nu o să strâng bani ca să plătesc amenda, dacă trebuie o voi plăti din banii mei, dacă trebuie mă duc la închisoare”, a spus Antal Arpad, adăugând că, deşi sancţiunea îl afectează din punct de vedere financiar, nu îi va schimba linia politică şi nici crezul.
Primarul a dispus în urmă cu un an înlăturarea drapelului tricolor şi al steagului Uniunii Europene de pe frontispiciul Casei cu Arcade pe motiv că au fost arborate fără acordul Primăriei, care administrează acest imobil.
Antal Arpad a menţionat, la acea vreme, că nu poate fi de acord ca oricine să arboreze steaguri după bunul plac, cu atât mai mult cu cât în zonă sunt multe „sensibilităţi” legate de simbolistică. www.agerpres.ro Sursa: RGN Press

Categorie:

Tags: