„UDMR și PCM au acţiuni de tip revizionisto-terorist”


Spune preşedintele PRM Covasna, Gică Agrigoroaie
Autor: 

Violeta Feldiorean

Gică Agrigoroaie, preşedintele PRM Covasna, a declarat, într-o conferinţă de presă, că atât preşedintele României, Traian Băsescu, cât şi partidele afl ate la guvernare, PDL şi PSD, sunt principalele vinovate de situaţia social-economică dezastruoasă în care a ajuns ţara.
Liderul PRM Covasna a precizat că şeful statului creează o stare confl ictuală şi speră ca la alegerile din toamnă cetăţenii „să scape de acest circar şi scandalagiu care este Traian Băsescu”. Agrigoroaie a spus, totodată, că PDL şi PSD se afl ă într-o continuă stare de neînţelegere, deşi sunt de aceeaşi parte a baricadei: „Toate scandalurile s-au iscat din cauza lor, că unii au furat mai mult şi alţii mai puţin, şi s-au dat în vileag unii pe alţii”. Nu în ultimul rând, Agrigoroaie a afi rmat că măsurile „schizofrenice” alese de Guvernul Boc de a intra în concediu fără plată a bugetarilor arată, de fapt, că România e în colaps economic şi fi nanciar, şi că toate promisiunile făcute de acest Guvern sunt pur demagogice, de înşelare a populaţiei, cu scopul vădit de a câştiga voturile acesteia. Preşedintele fi lialei covăsnene a PRM a susţinut, în continuare, că Executivul e condus în realitate tot de preşedintele ţării, Traian Băsescu.
În altă ordine de idei, referindu- se la Adunarea aleşilor locali ai UDMR şi PCM ce are loc astăzi şi mâine la Odorheiu-Secuiesc, adunare având drept scop declanşarea procedurilor de obţinere a autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, Gică Agrigoroaie a menţionat că acţiunile de acest gen sunt „anticonstituţionale şi antiromâneşti de tip revizionisto-terorist”. În plus, liderul PRM a declarat că vinovate de situaţia în care s-a ajuns în acest caz sunt instituţiile Statului Român, precum şi preşedintele ţării, care nu au catadicsit să aplice legea atunci când se impunea şi, mai mult, au acceptat tacit tot ceea ce liderii UDMR au întreprins împotriva statului de drept.