Un ministru „loial și extrem de corect”


Autor: 

Andrei Mihai Braşoveanu

În calitate de invitat permanent al separatiştilor Tamas Sandor şi Antal Arpad, ministrul Vasile Blaga (foto) şi-a dat arama pe faţă şi a deconspirat motivul pentru care nu mai pridideşte cu vizitele la Sfântu-Gheorghe şi cu bunele intenţii faţă de un ţinut pe care unii îl doresc secuizat: o viitoare alianţă de guvernare PDL - UDMR. Şi uite aşa, românii din judeţele Covasna şi Harghita sunt sacrifi caţi, încă odată, de dragul voturilor udemeriste, în războiul pentru funcţia prezidenţială. Dacă Traian Băsescu încearcă să obţină voturile românilor din Transilvania din postura de apărător al statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, primul eşalon de oameni politici ai PDL promite marea cu sarea udemeriştilor pentru a obţine voturile acestora. În timp ce Băsescu clamează articolul 1 din Constituţia României, prezent la Sfântu-Gheorghe, Vasile Blaga, secretar general al PDL, dezbină Alianţa Românească formată la alegerile locale din anul 2008, cerând democrat-liberalilor covăsneni să rupă protocolul cu organizaţia judeţeană a PSD. Şi asta nu oricum, ci în contra bunelor relaţii din ultima vreme dintre cele două fi liale. Motivul? Ni-l spune chiar Vasile Blaga, „duşmanul este PSD şi nu UDMR”, neînţelegând că pentru românii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş lupta pentru Putere de la Bucureşti este prea puţin importantă în comparaţie cu nevoia de unitate politică şi civică în faţa declaraţiilor şi faptelor separatiste, antiromâneşti, ale UDMR, PCM, CNS, HVIM etc. etc.. De dragul voturilor iluzorii din aceste judeţe, ne aşteptăm ca liderii centrali ai PDL să se întâlnească inclusiv cu organizaţiile maghiare de extremădreapta, interzise în Ungaria, dar care sunt din ce în ce mai active în România. Şi asta nu oricum, ci pe timpul mandatului unui preşedinte care repetă din ce în ce mai des articolul 1 din Constituţie. Lucru deloc sufi cient, pentru că în urma recentelor vizite ale lui Traian Băsescu în judeţele Covasna şi Harghita, trăgând linie şi adunând, românii din inima Ţării s-au ales cu vorbe, iar liderii udemerişti cu fapte, cu fonduri şi cu intenţii consistente de (re)includere la guvernare.

Vasile Blaga şi valorile udemeriste

Revenind la domnul ministru Blaga, ne întrebăm care sunt valorile ce l-au făcut să aprecieze că udemeriştii sunt „loiali şi extrem de corecţi”?! Nu de alta, dar valorile constituţionale româneşti doresc să le schimbe. Valorile naţionale şi simboluri româneşti (ca drapelul, imnul, stema) le provoacă repulsie, devreme ce la ceremoniile militare şi religioase din zilele de sărbătoare nu participă. Cât despre valoarea ataşamentului faţă de partenerul de guvernare, ce să mai spunem? Aceasta nici nu poate fi luată în calcul, dacă ne gândim la istoria UDMR din ultimii 20 de ani. Pentru că, nu-i aşa, UDMR a fost cel care din barca CDR a sărit în barca PSD, apoi în barca PDL-PNL, iar mai apoi doar în cea a PNL, făcându-se complice la excluderea PDL de la guvernare. În sfârşit, dar cu siguranţă nu în cele din urmă, anul trecut Marko Bela l-a fl ituit şi pe fostul premier Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, în încercarea de a sări în barca PSD-PDL. O fi , aşadar, nişte valori care ne scapă, probabil datorită unui conţinut mult prea personal pentru domnul Vasile Blaga.

Meritele lui George Scripcaru

Nu ştim cu ce a fost cadorisit UDMR de către PDL, cu excepţia unei promisiuni de voturi, nu multe dacă ne uităm peste datele referitoare la prezenţa la vot a alegătorilor din judeţul Covasna. Dar, cu siguranţă observăm că PDL a făcut tot posibilul să intre în graţiile partenerului „loial şi extrem de corect” al cărui vis este să creeze un stat similar Regiunii Mureş Autonomă Maghiară în inima României. A impus includerea în conducerea PDL Covasna a unor apropiaţi ai primarului Antal Arpad, care, printre altele fi e spus, a reuşit să „viruseze” şi organizaţiile judeţene ale PNL şi PSD. Şi, uite aşa, s-a ajuns la nişte relaţii politice excelente între organizaţiile judeţene ale UDMR şi PDL, relaţii care erau extrem de tensionate în trecut, atunci când pedeliştii covăsneni reacţionau punctual la fi ecare derapaj anticonstituţional şi antiromânesc al UDMR. Ca să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, nu putem să nu remarcăm în această reorientare a PDL Covasna meritele primarului municipiului Braşov, domnul George Scripcaru, care s-a ostenit şi el, şi a venit des la Sfântu-Gheorghe ca să impună o conducere pedelistă locală agreată de UDMR.

Frăţia UDMR - PDL şi steagurile

Deşi exemplele de trădare a intereselor românilor şi, de ce nu, a Interesului Naţional ar putea continua, mai precizăm doar că în viitorul luminos gândit de iniţiatorul alianţei PDL-UDMR, Vasile Blaga, drapelul secuiesc va putea fi arborat pe instituţiile publice din judeţele Covasna şi Harghita fără nicio problemă, chiar dacă respectivul stindard a fost votat recent, pe 5 septembrie a.c., ca fi ind simbolul unui viitor ţinut secuiesc, autonom teritorial pe criterii etnice, după minţile unora. Păi, cum altfel, de vreme ce, deşi a fost în vizită la Sfântu-Gheorghe deja de câteva ori, Vasile Blaga nu a observat că partenerul său „loial şi extrem de corect”, Antal Arpad, nu avea arborat în biroul său de primar în România drapelul României, dar îl are în schimb etalat pe cel al Ungariei, în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Categorie: