USL a câştigat 45 de primării din totalul de 102

Actualitatea ardeleană - Mureș

Autor:

Uniunea Social Liberală a câştigat, în urma scrutinului de duminică, 45 de primării din judeţ (44,11%), din total de 102, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mureş.
Potrivit datelor finale, după USL se clasează UDMR, cu 38 de primării câştigate (37,25%), Alianţa Pentru Mureş cu 12 primării câştigate (11,7%), Partidul România Mare cu două mandate de primar (1,9%), câte un mandat de primar Partidul Verde, Partidul Noua Generaţie Creştin Democrat şi Partidul Civic Maghiar şi doi independenţi, în comunele Bălăuşeri şi Zagăr.
USL a obţinut şi majoritatea primăriilor de oraşe şi municipii - Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Sărmaşu şi Ungheni - în timp ce UDMR a obţinut în mediul urban primăriile din Sovata, Miercurea Niraj şi Sângeorgiu de Pădure, iar Alianţa pentru Mureş - din care fac parte Partidul Democrat Liberal (PDL), Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi Partidul Ecologist Român (PER) - a obţinut Primăria Târgu-Mureş.
UDMR şi-a păstrat acelaşi număr de mandate ca în 2008, însă a pierdut Primăria municipiului Reghin în favoarea USL, câştigând în schimb Primăria comunei Fântânele.
Pentru alegerea primarilor au fost prezenţi la urne 292.034 de alegători, numărul de voturi valabil exprimate este de 281.633, înregistrându-se 10.333 de voturi nule.

Categorie: