USL, câştigător în opt din cele 11 oraşe din judeţ

Actualitatea ardeleană - Alba

Autor:

Uniunea Social Liberală a câştigat în Alba 8 din cele 11 primării din mediul urban, iar candidaţii Partidului Democrat Liberal au obţinut victoria în 3 oraşe.
Democrat-liberalii au pierdut mandatele pe care le deţineau în oraşele Abrud, Baia de Arieş şi Teiuş, dar au câştigat, printr-un fost primar de comună, Primăria din Ocna-Mureş. Au pierdut în favoarea candidaţilor USL edili aflaţi de mult în funcţie, cum este cazul lui Dorin Mateica - având trei mandate de primar la activ în Teiuş - şi Tiberiu Raţiu, din Abrud - cu două mandate consecutive.
Primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, preşedinte al organizaţiei judeţene Alba a PDL, a câştigat al cincilea mandat consecutiv, iar la Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, prim-vicepreşedinte al PDL Alba, a câştigat detaşat cel de-al doilea mandat.
Fostul secretar de stat din Ministerul Educaţiei, Oana Badea, care a candidat la Primăria municipiului Aiud, a obţinut cu aproape 900 de voturi mai puţine decât primarul în funcţie, liberalul Horaţiu Josan, câştigător al celui de-al treilea mandat consecutiv, el ocupând această funcţie şi în perioada 1996 şi 2000.
În oraşul Cugir, liberalul Adrian Teban a obţinut cel de-al treilea mandat consecutiv, cu 70% din voturi, iar în oraşul Cîmpeni, Ioan Călin Andreş, tot liberal, a câştigat, de asemenea, cel de-al treilea mandat consecutiv.
În municipiul Sebeş, unde primarul în funcţie, Liviu Mugurel Sârbu, nu a mai candidat, a câştigat, cu un avans de circa 100 de voturi, candidatul USL Alexandru Dăncilă (PSD). (…)

Categorie: