USL a depus listele de candidaturi şi face apel la români să vină în număr mare la vot

Actualitatea ardeleană - Harghita

Autor:

Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) Harghita a depus listele de candidaturi pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Miercurea- Ciuc şi a făcut un apel la români să iasă în număr mare la vot pentru a fi mai bine reprezentaţi.
Preşedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Duşa (foto), a declarat, sâmbătă (28 aprilie 2012 - n.n.), că la preşedinţia Consiliului Judeţean, candidatul USL este liberalul Ioan Proca, iar pe listele de consilieri judeţeni se merge 1 la 1. De asemenea, candidatul pentru Primăria Miercurea- Ciuc este social-democratul Andrei Jean Adrian şi lista este proporţională.
USL Harghita a mai depus candidaturi comune în localităţile judeţului unde românii sunt majoritari, urmând ca liberalii şi social-democraţii să candideze separat în localităţile în care ponderea românilor este foarte redusă, cum ar fi Odorheiu- Secuiesc sau Gheorgheni.
„În unele localităţi, cum ar fi la Odorheiu-Secuiesc sau Gheorgheni, am depus liste separate nu din considerente politice, ci realiste, în sensul că dacă la Odorheiu-Secuiesc românii sunt foarte puţini nu putem realiza pragul electoral, care în cazul alianţelor este mai mare”, a declarat Mircea Duşa.
Deputatul social-democrat a făcut un apel la români să iasă în număr mare la urne şi să voteze masiv candidaţii USL, pentru a avea o şansă de a fi reprezentaţi în Consiliul Judeţean sau în consiliile locale.
„Sper că de această dată românii din Harghita, şi fac un apel la românii din Harghita, vor da un vot masiv pe lista de consilieri judeţeni şi candidatului nostru la preşedinţia CJ, pentru a fi mai bine reprezentanţi. (...) Şi fac chiar un apel deosebit la românii din Miercurea- Ciuc, care reprezintă, totuşi, o pondere serioasă din populaţia municipiului, să vină la vot şi să dea un vot masiv pe lista de consilieri a USL şi candidatului nostru la funcţia de primar. (...) Nu este normal ca peste cinci-şase mii de români din Miercurea-Ciuc să nu aibă niciun reprezentant în Consiliul Local, aşa cum se întâmplă acum. Eu cred că românii au realizat că numai uniţi fiind pot fi reprezentaţi”, a conchis Mircea Duşa.

Categorie: