Zilele târgumureşene, anul 2015

În acest an, „Zilele târgumureşene” s-au desfăşurat după un program stufos, în intervalul calendaristic 18-24 mai. Frunzărind caietul program al manifestărilor, ne dăm cu uşurinţă seama că, fiind atât de încărcat, nu a mai încăput vreun festival de măciuci şi pietre cu participări entice. Spaţiile în care s-au desăşurat toate activităţile au fost de la parcul din centrul municipiului, la spaţii închise, cum ar fi cafenele, case memoriale, sedii ale unor instituţii de cultură şi multe altele. S-au desfăşurat zilnic activităţi sportive, concerte de muzică populară, pop-rock şi alte genuri.
„Zilele târgumureşene” au debutat, practic, luni, 18 mai, după-amiaza, cu prezentarea celor mai apreciate filme recente la Cinematograful „Arta”, cu activităţi sportive la „Weekend”, cu programul intitulat „Voie bună în Târgu-Murşul de odinioră” la cafeneaua Zanza, iar seara s-a derulat concursul „Miss&Mister Târgu-Mureş” la „Gallery Wedding Garden”. Concertele s-au desfăşurat zilnic, atât în Parcul Municipal, Palatul Cuturii, cât şi în Turnul cu Ceas al Palatului Administrativ. Miercuri seara, la Centrul Cultural „Mihai Eminesu” s-a desăşurat Gala Premiilor pentru Cultură, ocazie cu care Primăria Târgu-Mureş a premiat o serie de personalităţi ale vieţii culturale târgumureşene, cât şi societăţi de cultură. În acelaşi lăcaş de cultură, sâmbătă după-amiaza, a avut loc premierea sportivilor târgumureşeni.
Deschiderea oficială a „Zilelor târgumureşene” a avut loc miercuri, 20 mai. Până la acel moment, dimineaţa a fot programată o întâlnire festivă la Primăria Târgu-Mureş, unde edilii oraşului s-au întâlnit cu delegaţiile străine sosite la zilele oraşelui, acestea fiind compuse din reprezentanţii la vârf ai urbelor cu care Târgu-Mureşul s-a înfrăţit de-a lungul anilor. Înainte de prânz, edilii oraşului şi invitaţii au participat la un simpozion dedicat sărbătoririi „Zilei Poliţiei Locale din România”, iar imediat după acest eveniment au mers, în Piaţa Trandafirilor, la deschiderea „Târgului meşterilor populari şi expoziţiei de flori”. Deschiderea oficială a Zilelor târgumureşene a avut loc, cum spuneam, în aceeaşi zi, dar după toate aceste evenimente, în Parcul Municipal, unde oficialii au fost întâmpinaţi cu aplauze, în cordoane de copii veniţi de la cluburile sportive din oraş. După alocuţiuni şi urările de bine, s-a dat frâu liber petrecerii: bere, mici, gulaş, muzică şi cine ce a mai vrut…
Activităţi sportive au fost din plin, muzică, teatru, film, dezbateri şi multe altele până duminică seara, când săptămâna „Zilelor târgumureşene” s-a înheiat cu un spectaculos spectacol al focurilor de artificii.

Categorie: