(AGERPRES)

Autorităţile vor să reabiliteze lacul de la Reci şi să extindă activităţile turistice din zonă

Autor:

Autorităţile locale din Reci vor să reabiliteze lacul din localitate, în jurul căruia s-a format în ultimii ani un sat de vacanţă ce numără aproape 140 de căsuţe şi vile, şi să extindă activităţile turistice.
Primarul din localitate, Dombora Lehel, a declarat că lacul reprezintă una dintre atracţiile turistice ale judeţului Covasna, dar în ultimii ani s-a eutrofizat, iar digurile de protecţie s-au degradat, prin urmare ar trebui consolidate.
Read more about Autorităţile vor să reabiliteze lacul de la Reci şi să extindă activităţile turistice din zonă

Categorie:

Instalaţia de lumină Gaia, expusă în Parcul Central din Sfântu-Gheorghe

Autor:

Instalaţia de lumină Gaia, reprezentând planeta Pământ, a fost expusă vinery (30 iulie 2021 - n.n.), pentru zece zile, în Parcul Central din municipiul Sfântu-Gheorghe.
Imensa lucrare realizată de artistul britanic Luke Jerram are un diametru de 7 metri şi este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, fiind creată pe baza imaginilor detaliate de la NASA.
Read more about Instalaţia de lumină Gaia, expusă în Parcul Central din Sfântu-Gheorghe

Categorie:

Comemorare a ultimei victorii a lui Mihai Viteazul, la Monumentul de la Guruslău

Autor:

Un eveniment de comemorare a ultimei victorii a lui Mihai Viteazul, obţinută în 3 august 1601, la Guruslău, a fost organizat, duminică (1 august 2021 - n.n.), la monumentul ridicat în cinstea domnitorului pe dealul unde a avut loc bătălia, la festivităţi fiind prezenţi oficialităţi locale şi judeţene.
Read more about Comemorare a ultimei victorii a lui Mihai Viteazul, la Monumentul de la Guruslău

Categorie:

Ziua Imnului Naţional - marcată în ţară prin ceremonii militare şi religioase

Autor:

Sălaj
Ziua Imnului Naţional a fost marcată şi la Zalău printr-o ceremonie militară şi religioasă, în cadrul căreia solista Rodica Pop Seling a interpretat „Deşteaptă-te, române!”, acompaniată de Fanfara „Promenada” a Primăriei municipiului.
„Imnul României poartă în el un mesaj de speranţă şi unitate a românilor de pretutindeni, un simbol naţional pe care trebuie să-l preţuim şi respectăm aşa cum se cuvine”, a precizat prefectul Dari Toma, în alocuţiunea susţinută la manifestare.
Read more about Ziua Imnului Naţional - marcată în ţară prin ceremonii militare şi religioase

Categorie:

„Natura în imagini” - o nouă expoziţie de fotografie AGERPRES, vernisată la Cea1 Borsec Festival

Autor:

O nouă expoziţie de fotografie, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi intitulată „Natura în imagini”, a fost vernisată, vineri (30 iulie 2021 - n.n.), în deschiderea festivalului Cea1 Borsec Festival, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.
În centrul staţiunii au fost expuse 15 planşe cu fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă, realizate de-a lungul timpului la Borsec, precum şi mai multe fotografii de natură, pe care fotoreporterii AGERPRES le-au făcut în zone cunoscute ale Țării.
Read more about „Natura în imagini” - o nouă expoziţie de fotografie AGERPRES, vernisată la Cea1 Borsec Festival

Categorie:

500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românescă pot fi accesate în Biblioteca digitală „Eurocarpatica”

Autor:

Un număr de 500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românească au fost scanate şi introduse în Biblioteca digitală „Eurocarpatica” a Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu-Gheorghe, județul Covasna, printr-un proiect cofinanţat de Secretariatul General al Guvernului, a anunţat, sâmbătă (26 iunie 2021 - n.n.), conducerea instituţiei.
Read more about 500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românescă pot fi accesate în Biblioteca digitală „Eurocarpatica”

Categorie:

Potârnichea de stâncă, exponatul lunii iulie la Muzeul Naţional al Banatului

Autor:

Cei care trec pragul Muzeului Naţional al Banatului (MNB) în iulie pot viziona exponatul lunii, fiind vorba de un exemplar de potârniche de stâncă, capturat în anul 1903, în localitatea cărăşeană Pescari, de către ornitologul Dionisie Linţia.
Specia se găseşte mai ales în sudul Europei, între Italia, Elveţia, Austria, Serbia, Bulgaria şi Grecia şi a fost reintrodusă în Belgia, Liban şi Spania, dar nu există date care să confirme prezenţa păsării pe teritoriul României.
Read more about Potârnichea de stâncă, exponatul lunii iulie la Muzeul Naţional al Banatului

Categorie:

Consiliul Județean lansează un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube

Autor:

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a lansat un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube, în contextul în care reprezentaţii organizaţiei de mediu Agent Green vor vizita judeţul şi se doreşte prezentarea realităţii de la faţa locului.
Read more about Consiliul Județean lansează un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube

Categorie:

Ministrul Agriculturii spune că programul „Tomata” a avut „impact zero”, iar importurile au crescut

Autor:

Programul „Tomata” a avut „impact zero” în patru ani în care s-au cheltuit aproape 200 de milioane de euro, pentru că importurile de roşii au crescut în toată această perioadă, iar programul a fost fraudat „în foarte multe locuri”, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.
Read more about Ministrul Agriculturii spune că programul „Tomata” a avut „impact zero”, iar importurile au crescut

Categorie:

Podul Minciunilor din Blaj, reabilitat şi modernizat; va avea cinci benzi şi două trotuare acoperite

Autor:

Podul Minciunilor din Blaj, un obiectiv construit în urmă cu peste 50 de ani şi despre care autorităţile locale susţin că, în urma modernizării, va fi una dintre cele mai spectaculoase construcţii din România, va fi reabilitat de către o firmă din localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu, printr-o investiţie de peste 1,7 milioane de lei.
Read more about Podul Minciunilor din Blaj, reabilitat şi modernizat; va avea cinci benzi şi două trotuare acoperite

Categorie:

Pagini

Subscribe to (AGERPRES)