(AGERPRES)

Harghita - Manifestări organizate la 100 de ani de la înfiinţarea primului liceu cu predare în Limba Română de pe Valea Superioară a Mureşului

Autor:

Mai multe manifestări desfăşurate în mediul online au loc în această lună pentru a marca 100 de ani de la înfiinţarea Liceului Teoretic „Sfântu Nicolae” din municipiul Gheorgheni, primul liceu cu predare în Limba Română de pe Valea Superioară a Mureşului.
Read more about Harghita - Manifestări organizate la 100 de ani de la înfiinţarea primului liceu cu predare în Limba Română de pe Valea Superioară a Mureşului

Categorie:

Covasna - Retrospectivă a Festivalului de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă „Crăciunul la români!”, în mediul online

Autor:

Festivalul de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă „Crăciunul la români!”, ajuns la cea de-a 30-a ediţie, nu va avea loc anul acesta în spaţii publice, din cauza situaţiei epidemiologice, în schimb organizatorii vor prezenta în mediul online o retrospectivă a ediţiilor anterioare.
Read more about Covasna - Retrospectivă a Festivalului de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă „Crăciunul la români!”, în mediul online

Categorie:

Municipiul Miercurea-Ciuc, pavoazat cu doar 4 steaguri mici; primarul promite măsuri

Autor:

Municipiul Miercurea-Ciuc a fost pavoazat, marţi (1 Decembrie 2020 - n.n.), de Ziua Naţională, cu doar patru steaguri de mici dimensiuni, care au fost arborate în apropierea Monumentului Ostaşului Necunoscut, acolo unde a avut loc un ceremonial restrâns de marcare a zilei de 1 Decembrie.
Read more about Municipiul Miercurea-Ciuc, pavoazat cu doar 4 steaguri mici; primarul promite măsuri

Ceremonie militară cu efective reduse şi fără public la Alba-Iulia

Autor:

O ceremonie militară cu efective reduse, fără tehnică militară şi fără public a fost principalul eveniment organizat de Ziua Naţională a României la Alba-Iulia, la Monumentul Unirii, organizatorii limitând numărul celor prezenţi - soldaţi, oficialităţi, invitaţi, jurnalişti - la maximum 100.
Read more about Ceremonie militară cu efective reduse şi fără public la Alba-Iulia

Eşarfă tricoloră purtată la Alba-Iulia în 1918, restaurată pentru o expoziţie specială

Autor:

O eşarfă tricoloră aflată în patrimoniul Secţiei de Etnografie şi de Artă Populară a Muzeului Judeţean Mureş, care a fost purtată de cercul electoral Sereda din Şardu-Nirajului la Adunarea de la Alba-Iulia din 1918, urmează să fie restaurată pentru a fi inclusă în expoziţia „Mureşeni după Marele Război”.
Eşarfa a fost purtată de delegaţia condusă de preotul greco-catolic Alexandru Gligor, din Şardu-Nirajului, iar în anul 1985, aceasta a fost donată muzeului de către Parohia din Şardu-Nirajului.
Read more about Eşarfă tricoloră purtată la Alba-Iulia în 1918, restaurată pentru o expoziţie specială

Meserii uitate - Bărcuitul sau vânătoarea de albine, practică din vremea dacilor, a dispărut odată cu stupăritul

Autor:

Vânătoarea de albine sau bărcuitul, cum era cunoscută această îndeletnicire, s-a practicat intens sute de ani în pădurile de la poalele munţilor Gurghiu şi Călimani, fiind metoda prin care oamenii îşi asigurau toamna rezerva de miere, despre care spuneau că are proprietăţi tămăduitoare.
Read more about Meserii uitate - Bărcuitul sau vânătoarea de albine, practică din vremea dacilor, a dispărut odată cu stupăritul

Mitropolia Ardealului va dona un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie

Autor:

Mitropolia Ardealului, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu Streza, va dona un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu (foto), conducerea unităţii mulţumind public pentru acest gest, în condiţiile în care numărul pacienţilor cu COVID-19 care necesită oxigenoterapie cu debite mari este în această perioadă foarte de crescut.
Read more about Mitropolia Ardealului va dona un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie

Veteran de război, supravieţuitor al prizonieratului şi al închisorilor de la Aiud şi Gherla, omagiat la 100 de ani

Autor:

Unul dintre puţinii veterani de război care mai supravieţuiesc în judeţul Alba, colonel (r) Emil Drăgan, fost ofiţer de artilerie, căzut prizonier la nemţi şi, apoi, arestat politic timp de 5 ani, a împlinit, marţi (10 noiembrie 2020 - n.n.), 100 de ani.
Read more about Veteran de război, supravieţuitor al prizonieratului şi al închisorilor de la Aiud şi Gherla, omagiat la 100 de ani

Pagini

Subscribe to (AGERPRES)