Bokor Gabor

Biserica ortodoxă este favorizată

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.322, 15.10.2014

Anul trecut, de Crăciun, moşul i-a adus Episcopiei Ortodoxe a Harghitei şi Covasnei, Hotelul Bradul din Valea Zânelor din staţiunea Covasna. Imobilul care a aparţinut RAPPS, a ajuns în patrimoniul bisericii printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului. După preluare, noul proprietar a întreprins importante lucrări de reabilitare. OUG a fost atacată la Curtea de Apel Braşov şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Cazul a fost discutat luni. Potrivit deciziei, dosarul a fost înaintat curţii constituţionale.
Read more about Biserica ortodoxă este favorizată

Se cere un Pământ Secuiesc care dispune de autodeterminare şi limbă maghiară oficială

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.194, 16.05.2014

Guvernul şi parlamentul României să respecte obligaţiile asumate în legătură cu ocrotirea minorităţilor naţionale, prevederile Chartei Limbilor Minoritare şi Regionale, pe teritoriul României să fie înfiinţată regiunea administrativă Pământul Secuiesc care să includă localităţile care figurează în memorandum (153 de localităţi din judeţul Harghita, Mureş şi Covasna) şi doar acestea. Cerem un statut autonom acestei regiuni. Read more about Se cere un Pământ Secuiesc care dispune de autodeterminare şi limbă maghiară oficială

Covasna. Au mâzgălit indicatorul oraşului şi zidul şcolii,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.141, 12.03.2014

Covăsnenii au aflat cu stupefacţie ieri dimineaţă, că unul dintre zidurile Liceului Korosi Csoma Sandor a fost mâzgălit de autori necunoscuţi în culorile roşu-galben-albastru. Au observat de asemenea că şi indicatorul localităţii a fost vopsit în culorile tricolorului.
Read more about Covasna. Au mâzgălit indicatorul oraşului şi zidul şcolii,

Subscribe to Bokor Gabor