Erdely Andras

Nu este vorba de exercitarea de presiuni / Procesul imnului

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 177, 15.09.2015

Faptul că la procesul de azi, dintre Prefectura Covasna şi PCM - cunoscut sub numele de procesul imnului - vor participa sute de persoane, nu trebuie interpretat sub nicio formă drept exercitare de presiuni asupra instanţei - a declarat ieri preşedintele organizaţiei naţionale a PCM, Biro Zsolt. În opinia lui Biro, sancţiunea este atât de revoltătoare şi totodată o provocare atât de mare, încât participarea la procesul public nu poate fi calificată drept exercitare de presiuni. - Sancţiunea este o intimidare. Read more about Nu este vorba de exercitarea de presiuni / Procesul imnului

Să luminăm hotarele Pământului Secuiesc! / Foc de probă pe Lăcăuţi

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 182, 22.09.2015

Vineri, pe Lăcăuţi va fi aprins un foc de probă. Evenimentul ţine de preparativele acţiunii preconizate a avea loc în 24 octombrie, sub titlul Să luminăm hotarele Pământului Secuiesc. Gazda Zoltan, şef birou CNS Sfântu-Gheorghe, a declarat că scopul probei de vineri nu este doar acela de a verifica modul în care funcţionează luminarea în punctele înalte, izolate, ci şi de a atrage atenţia presei asupra evenimentului. Read more about Să luminăm hotarele Pământului Secuiesc! / Foc de probă pe Lăcăuţi

Şi de acum încolo vom cânta imnul ungar / Sentinţa în procesul imnului,

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 66, 08.04.2015;

Judecătoria Sfântu-Gheorghe a anulat în sentinţa sa de vineri acel proces verbal, prin care prefectul judeţului Covasna a aplicat o amendă de 5.000 de lei filialei Covasna a PCM deoarece în luna iunie 2014 într-o piaţă publică a avut loc intonarea imnului ungar. În opinia preşedintelui organizaţiei judeţene, decizia nu a avut o bază juridică. - Probabil că s-au speriat la Bucureşti când au văzut că la Sfântu-Gheorghe am mobilizat mase de oameni, că poporul a ieşit în stradă - a declarat Kulcsar Terza Jozsef, preşedintele organizaţiei judeţene. Read more about Şi de acum încolo vom cânta imnul ungar / Sentinţa în procesul imnului,

PCM: Să-şi respecte promisiunile făcute! Revendicăm drepturile noastre fundamentale,

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 224, 19.11.2014

Dorim să trăim în condiţii demne pe pământul strămoşilor noştri, nu în calitate de cetăţeni de rangul al doilea. Asta au promis strămoşii compatrioţilor noştri români în Declaraţia de la Alba-Iulia, însă cele formulate atunci au rămas şi acum doar la nivel de promisiuni - se arată în apelul dat publicităţii de Partidul Civic Maghiar, care cheamă la un protest în ziua de 29 noiembrie, orele 13, în faţa prefecturii.
Read more about PCM: Să-şi respecte promisiunile făcute! Revendicăm drepturile noastre fundamentale,

Se pregăteşte o nouă întâlnire de la Neptun / Interes venit din America

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 193, 07.10.2014

Îmi este clar că maghiarimea din Transilvania manifestă diverse sentimente faţă de întâlnirea de la Neptun, organizată acum 20 de ani, însă susţin şi astăzi că atunci, acolo, în circumstanţele date, reprezentanţii UDMR au încheiat compromisuri raţionale - a afirmat Allen Kassoff, director pensionar al Project of Ethnic Relations (PER), care s-a informat la Sfântu-Gheorghe, împreună cu Jonathan Rickert, cu privire la modul în care este susţinută ideea autonomistă.
Read more about Se pregăteşte o nouă întâlnire de la Neptun / Interes venit din America

Autobuze la Târgu-Mureş. Toate partidele mobilizează

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 45, 06.03.2014

Cei care vor să meargă, vor fi duşi la Târgu-Mureş în Ziua Libertăţii Secuieşti. Mobilizarea este făcută de toate partidele şi organizaţiile din Trei Scaune. Comemorarea care va începe luni, orele 17, la monumentul martirilor secui, va fi transmisă în direct de Televiziunea Duna.
Read more about Autobuze la Târgu-Mureş. Toate partidele mobilizează

Partidele politice îndeamnă la participare. Locul tuturor este acolo!,

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 46, 07.03.2014

În Ziua Libertăţii Secuieşti trebuie să ne susţinem drepturile chiar dacă primarul târgumureşean încearcă să împiedice acest lucru şi se străduieşte să îi descurajeze pe oameni să participe, lansând informaţii eronate - au afirmat liderii partidelor şi organizaţiilor transilvane.
Read more about Partidele politice îndeamnă la participare. Locul tuturor este acolo!,

Imn

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 20, 30.01.2014

Secuii - inclusiv liderii politici - nu respectă simbolurile româneşti. Nu îşi împodobesc casele, aşezările cu suficiente drapele româneşti (mai mult decât atât, vorbesc despre un inexistent Pământ Secuiesc şi flutură steagul acestuia), nu respectă imnul românesc - asta auzim în fiecare zi în presa de limbă română.
Read more about Imn

Protecţie din partea autorităţilor pentru fascişti / Jandarmeria discriminează

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 233, 04.12.2013

Jandarmeria a procedat neprofesional, a făcut diferenţă între un cetăţean şi altul în momentul în care, la 1 decembrie, a intervenit în forţă împotriva tinerilor maghiari, iar pe extremiştii români i-a lăsat să facă scandal - au afirmat reprezentanţii PCM şi PPMT în cadrul unei conferinţe de presă de ieri, 3 decembrie.
Read more about Protecţie din partea autorităţilor pentru fascişti / Jandarmeria discriminează

Şcoala Ady Endre va fi închisă? PPMT este îngrijorat.

PPMT urmăreşte cu îngrijorare faptul că inspectoratul şcolar judeţean se pregăteşte să închidă şcoala Ady Endre. Trebuie să insistăm asupra tuturor instituţiile noastre, deoarece odată închisă una, aceasta va fi pierdută pentru totdeauna - au afirmat liderii partidului în cadrul unei conferinţe de presă de ieri, 17 decembrie 2013.
Nimic nu motivează închiderea şcolii de la gară, deoarece instituţia de învăţământ este frecventată de 350 de copii, cu 50 mai mult decât efectivul minim - a arătat preşedintele executiv al filialei PPMT scaunul Sepsi, Bedo Zoltan.
Read more about Şcoala Ady Endre va fi închisă? PPMT este îngrijorat.

Pagini

Subscribe to Erdely Andras