judeţul Harghita)

„Festivalul Toamnei” la Sărmaş

Duminică, 21 octombrie 2018, într-o minunată zi de toamnă, cu o săptămână mai târziu decât în 2017, la Sărmaş, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a manifestării „Festivalul Toamnei”, care a devenit o sărbătoare tradiţională a sărmăşenilor.
Şi această ediţie s-a desfăşurat pe un teren predestinat unei asemenea manifestări, în apropierea Bisericii Ortodoxe.
Aici s-au întâlnit, într-un cadru festiv, crescătorii de animale, păstori, proprietari, fermieri, localnici şi distinşi invitaţi pentru a sărbători, cu bucurie, încheierea a încă unui an pastoral.
Read more about „Festivalul Toamnei” la Sărmaş

Categorie:

Universitatea de Vară Izvoru-Mureşului, ediţia a XVI-a. Întâlnirea anuală a românilor de pretutindeni

Duminică, 1 iulie, drumurile a sute de români s-au întâlnit la Izvoru-Mureşului, în judeţul Harghita, cu ocazia celei de-a XVI-a ediţii a Universităţii de Vară, desfăşurată în intervalul 2-7 iulie la Complexul Sportiv Naţional Izvoru-Mureşului. Ca în fiecare an, şi la ediţia care tocmai s-a încheiat au fost ridicate şi dezbătute pe larg probleme vechi şi noi, au fost criticate legi care defavorizează români de pretudindeni, dar totodată au fost căutate şi propuse soluţii menite să ajungă în atenţia Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului şi Guvernului României. Read more about Universitatea de Vară Izvoru-Mureşului, ediţia a XVI-a. Întâlnirea anuală a românilor de pretutindeni

Categorie:

Bilbor - Colocviile Naţionale „Octavian C. Tăslăuanu”, Ediţia a IX-a

În organizarea Primăriei, Şcolii Gimnaziale, Asociaţiei „Filantropia”, Cercului ASTRA „Luceafărul” şi Parohiei din frumoasa localitate aşezată în „împărăţia bradului alb şi a zăpezilor veşnice”, mai bine spus, a întregii suflări intelectuale bilborene aflată sub îndrumarea spirituală a „patriarhului” locurilor - profesorul Ilie Şandru, s-a desfăşurat, în zilele de 5-7 februarie a.c., sesiunea de comunicări şi referate intitulată, din acest an, Colocviile Naţionale „Octavian C. Tăslăuanu pe coordonatele timpului”. Read more about Bilbor - Colocviile Naţionale „Octavian C. Tăslăuanu”, Ediţia a IX-a

Categorie:

Satul românesc - tărâm mirific al tradiţiei şi credinţei

„Mândria satului de a se găsi în centrul lumii şi al unui destin ne-a menţinut şi ne-a salvat, ca popor, peste veacurile de nenoroc. Satul nu s-a lăsat ispitit şi tras în „istoria” făcută de alţii peste capul nostru. El s-a păstrat feciorelnic neatins în autonomia sărăciei şi a mitologiei sale, pentru vremuri când va putea să devină temelie sigură a unei autentice istorii româneşti.”
(Lucian Blaga) Read more about Satul românesc - tărâm mirific al tradiţiei şi credinţei

Categorie:

Subscribe to judeţul Harghita)