judeţul Neamţ)

Închinarea în faţa adevărului poporului!!!

Fiind cu toţii preocupaţi de a găsi o cale pentru ieşirea din criza pe care România o traversează de peste 85 de ani, răscolim prin cărţile sfinte, dar şi în operele marilor scriitori ortodocşi pentru a afla calea de salvare.
Şi iată că în Jurnalul lui Dostoievski am găsit ceea ce căutam de multă vreme.
Pentru a fi linişte în Țară e musai ca elita din Biserică, din Armată, dar mai cu seamă politicienii, cei care ne conduc, să se „închine în faţa adevărului poporului” cu sinceritate, iubire şi smerenie.

Categorie:

Ce ne lipseşte?

Auzim de boli psihice tot mai des, de consiliere psihologică, de anxietăţi şi obsesii ce întreţin şi amplifică dureri surde, apăsătoare şi insuportabile. Dezechilibrele sufleteşti şi tulburările de toate nuanţele alungă lumina şi pacea din sufletele oamenilor...

Categorie:

De ce este Avram Iancu „Mare”?!

Pentru că a înţeles şi s-a identificat cu starea iobăgiei, mai mult decât umilitoare, în care zăceau românii ardeleni de peste o mie de ani.
Crăişorul munţilor a înţeles cu limpezime că Dumnezeu ne-a lăsat liberi - dar se ridică unele neamuri şi fură libertatea altora pentru huzurul propriu.
Bravul Iancu este mare pentru curajul său. De la fraţii săi moţi a ştiut clar că frica vine de la diavol şi curajul de la Dumnezeu.

Categorie:

Legăturile istoricului Vasile Lechinţan cu românii din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna

Fratele nostru, Vasile Lechinţan (foto), este omul care a trăit suferinţa ca pe o bucurie sau... precum au mărturisit sfinţii mucenici din primele veacuri creştine. Ne amintim de Bucuriile suferinţei, cartea părintelui Dimitrie Bejan, preot martir care s-a bucurat de suferinţele trăite în închisorile comuniste timp de 25 de ani. De ce erau fericiți şi părintele Dimitrie Bejan şi părintele Nicolae Steinhardt tocmai în infernul închisorilor? Simplu: înţeleseseră rostul jertfei şi menirea încercărilor şi necazurilor care sunt trimise tuturor oamenilor în viaţă.

Categorie:

Închişi în card (drac… citit de la sfârşit către început)

Acum, în doi august a început emiterea cărţii de identitate electronice în România, care e de fapt un card ce conţine microcip şi care are în memorie date de identitate, de sănătate şi amprente digitale. Acest card, ca dealtfel toate cardurile, telefoanele, computerele, se deschide cu un cod de bare format din grupul de cifre 666.
Vom cita direct de la sursă pentru a evita confuziile.
Read more about Închişi în card (drac… citit de la sfârşit către început)

Categorie:

Tainele Voroneţului

Biserica Mănăstirii de la Voroneţ străluceşte pe coordonatele Luminii şi ale Veşniciei,„cu voia Bunului Dumnezeu, cu rugăciunile Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul şi prin osârdia Sfântului Ştefan cel Mare, fiind înălţată, din 26 mai şi până-n 14 septembrie 1488”(Monahia Elena Simionovici, „Sfânta Mănăstire Voroneţ, Vatră de istorie românească şi de spiritualitate ortodoxă”, 2017, pg. 11).
Read more about Tainele Voroneţului

Şcoala în chip de „Biserică”

Aşa a privit dintotdeaunaardeleanul Petre Dulfu şcoala: ca pe o „biserică”, clasa ca pe un „altar” şi catedra ca pe un „amvon”, de unde înţelepciunea se răspândea ca o flacără vie.
Aşa au contemplat transilvănenii învăţământul: săvârşindu-se într-o şcoală în chip de biserică. Ca o Sfântă Liturghie. Nobil şi unic ideal dintotdeauna al daco-românilor! Şcoala e musai să se inspire din Evanghelia lăsată omenirii de Mesia. Cine să educe sufletele curate ale copiilor şi adolescenţilor dacă nu Cel care i-a însufleţit şi le-a dăruit viaţa.
Read more about Şcoala în chip de „Biserică”

Categorie:

Deşertăciunea râsului

„Viaţa noastră nu este o joacă sau un lucru de râs, ci oamenii sunt cei care o preschimbă în joacă sau lucru de râs” (Sfântul Ioan din Kronşdadt) Read more about Deşertăciunea râsului

Categorie:

Acum, când satele mor!!!

Asistăm cu nepăsare la răstignirea satelor pe o „cruce” a indiferenţei şi apostaziei ce a cuprins suflarea românească. Golirea (Kenoza) spaţiului mioritic este evidentă şi prin multe localităţi atmosfera este dezolantă. Cum vom privi către poetul Lucian Blaga când vom da ochii cu dânsul în lumea de Dincolo? Putem să vorbim şi de o agonie a satelor… fără teama de a greşi. Şi dacă satele sunt exilate din Veşnicie, suferă şi oraşele. E ca un organism viu şi un popor. De se îmbolnăveşte vreun organ al omului, suferă întregul trup.
Read more about Acum, când satele mor!!!

Categorie:

Bucuria Învierii…

Bucuria Învierii izvorăşte din suferinţa purtării cu iubire a Crucii, pentru Domnul Iisus şi semeni.
Niciun om nu poate reda prin cuvinte omeneşti minunea Învierii. Izbutim să o înţelegem, puţin, din trezirea naturii în prag de primăvară.
Read more about Bucuria Învierii…

Categorie:

Pagini

Subscribe to judeţul Neamţ)