Mozes Laszlo

Prefectul, drapelul şi secuii,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.271, 15.08.2014

Prin prisma maghiarilor din Trei Scaune este aproape indiferent cine este prefectul serviabil. Popica, Marinescu sau Munteanu. Aceştia sunt reprezentanţii aceleaşi viziuni a statului naţional şi obstrucţionează în mare parte orice măsură cu referinţă maghiară. În structura de stat care funcţionează exemplar de prost, necesitatea instituţiei prefectului poate fi pusă sub semnul întrebării, însă în această situaţie regretabilă de pe Pământul Secuiesc este pur şi simplu contra procesului dezvoltării. Read more about Prefectul, drapelul şi secuii,

Ponta, autonomia şi valul de scumpiri

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.159, 02.04.2014

Victor Ponta a avut o idee măreaţă şi a scos din nou cartea maghiară. Premierul a declarat luni, în cadrul unui interviu televizat, că partidele româneşti de guvernământ nu vor accepta niciodată autonomia etnică, iar acordul guvernamental încheiat cu UDMR nu face referire la aceasta.
Read more about Ponta, autonomia şi valul de scumpiri

Istorici despre destinul Transilvaniei

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.105, 29.01.2014

Bardi Nandor şi L. Balogh Beni, istorici din Budapesta, au vorbit luni seară (27 ianuarie), la Sfântu-Gheorghe, despre politica vizând Transilvania, aplicată de guvernul ungar în perioada interbelică, respectiv despre cea de-a doua decizie de la Viena.
Read more about Istorici despre destinul Transilvaniei

Subscribe to Mozes Laszlo