prof. Rodica Pârvan (Sfântu-Gheorghe)

SĂ TRĂIŢI CUM AŢI VOTAT SAU… CUM NU AŢI VOTAT!

A trecut deja o lună de la faimoasele alegeri locale care ne-au arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, în ce hal de inconştienţă am ajuns, atât la nivel local, cât şi al întregii Ţări. Şi asta, după mai bine de 30 de ani de aşa-zisă democraţie.
Read more about SĂ TRĂIŢI CUM AŢI VOTAT SAU… CUM NU AŢI VOTAT!

Categorie:

Mihai Eminescu, nu un sfânt de cer, ci unul de pământ!

15 ianuarie este o zi sfântă în calendarul nostru spiritual. Este Ziua Culturii Române, din care răsare ca un nufăr din ape, MIHAI EMINESCU - „Omul deplin al culturii româneşti”, cum l-a numit ilustrul filozof Constantin Noica. Este ziua de naştere a „Românului Absolut”, cum l-a definit magistral, în două cuvinte, Petre Ţuţea.
Read more about Mihai Eminescu, nu un sfânt de cer, ci unul de pământ!

UN SFÂNT A COBORÂT DE PE ICOANĂ!

La sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie, au fost adevărate zile de sărbătoare în judeţele Covasna şi Harghita, zile ale culturii româneşti care ne-au umplut inimile de bucurie.
În centrul acestor zile, de mare încărcătură spirituală, au stat manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.
Read more about UN SFÂNT A COBORÂT DE PE ICOANĂ!

Categorie:

Când ţii şarpele la sân…

O expresie populară adâncă spune că „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Alta spune că „uneori ţii şarpele la sân, fără să-ţi dai seama”. Cât adevăr în aceste sedimentări ale înţelepciunii populare! Şi totuşi, o întrebare apare imediat: cum se face că aceste vulpi cu două picioare, care le întrec în viclenie pe cele cu patru picioare, reuşesc să-şi croiască drum pe lângă oameni de bunăcredinţă, să le câştige încrederea, iar în momentul în care şi-au atins scopul infam, îşi schimbă imediat atitudinea arătându-şi faţa hâdă şi neruşinată. Read more about Când ţii şarpele la sân…

Categorie:

O activitate de excepţie…

Aflată la cea de-a doua ediţie în municipiul Sfântu-Gheorghe, Festivitatea de premiere a cadrelor didactice „EXCELENŢĂ ÎN ACTIVITĂŢILE EDUCATIVE” s-a dovedit a fi un mare succes. Activitatea a adunat în spaţiul Bibliotecii Judeţene Covasna educatori, învăţători, profesori, oameni aflaţi în activitate şi pensionari, mai vechi, ori „tineri pensionari”, cum s-au autointitulat unii dintre ei. Read more about O activitate de excepţie…

Categorie:

Subscribe to prof. Rodica Pârvan (Sfântu-Gheorghe)