Vasile Gotea (Bilbor

Octavian Codru Tăslăuanu - Cetățean de Onoare Post-Mortem al comunei natale Bilbor, județul Harghita

Duminică, 5 septembrie 2021, anul în care s-au împlinit 145 de ani de la nașterea scriitorului și omului politic Octavian Codru Tăslăuanu, în sala de spectacole a Căminului Cultural din comuna Bilbor,județul Harghita, s-au desfășurat manifestări culturale și științifice dedicate acestui mare fiu al localității,respectiv acordareaPost-Mortem a titlului de Cetățean de Onoare al localității și lansarea de carte, mai precis a colecției memorialistice, „Octavian Codru Tăslăuanu- Spovedanii I-XV”, ediție îngrijită de lect. univ. dr. George Bogdan Tofan, și el originar din Bilbor.
Read more about Octavian Codru Tăslăuanu - Cetățean de Onoare Post-Mortem al comunei natale Bilbor, județul Harghita

Categorie:

La Bilbor, primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita

Săptămâna trecută, la Bilbor s-a inaugurat primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita, care va fi cunoscut sub numele „CASA VLC”, după numele proprietarului, tânăra familie Sorin și Gabriela Vâlcan.
Read more about La Bilbor, primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita

Categorie:

Bilbor: 145 de ani de la naşterea lui Octavian Codru Tăslăuanu

La început de februarie 2021 s-au împlinit 145 de ani de când în familia preotului Ion şi Anisia Tăslăuanu din localitatea harghiteană Bilbor, Comitatul Ciuc, Plasa Tulgheş, s-a născut Octavian, al doilea dintre cei unsprezece copii, un bun român, care, peste ani, a ajuns un cunoscut publicist, scriitor, istoric literar, editor şi, nu în ultimul rând, un luptător înflăcărat pentru drepturile românilor din Transilvania, până în anul 1942, când a decedat la Bucureşti.
Read more about Bilbor: 145 de ani de la naşterea lui Octavian Codru Tăslăuanu

Categorie:

„O.C. Tăslăuanu pe coordonatele timpului” - Ediţia a XIII-a, 31 ianuarie - 2 februarie 2020 -

Bilborul, „satul frumos ca-n poveşti, aninat pe crestele Carpaţilor”, aşezat în nordul judeţului Harghita, pentru a XIII-a oară a fost gazda Colocviilor Naţionale „O.C. Tăslăuanu pe coordonatele timpului”.
Read more about „O.C. Tăslăuanu pe coordonatele timpului” - Ediţia a XIII-a, 31 ianuarie - 2 februarie 2020 -

Subscribe to Vasile Gotea (Bilbor