cultura

O carte de Istoria Românilor scrisă în versuri

Acum, puţin peste două decenii, prin profesiunea, dar mai cu seamă prin funcţia pe care o îndeplineam, am luat contact direct cu cei care fac parte din categoria clerului, pe care îi numim obişnuit „oamenii bisericii”. Se introdusese disciplina „Religie” ca obiect de studiu obligatoriu în şcoală şi, astfel, preotul Parohiei Ortodoxe Întorsura-Buzăului, părintele Virgil Goţea, mi-a devenit coleg şi subaltern. Read more about O carte de Istoria Românilor scrisă în versuri

Categorie:

Patapievici slujeşte sau distruge cultura română?

Formulăm această întrebare cu justificată îngrijorare şi răspundem şi noi la apelul „Apăraţi istoria românilor!”, emis de un grup de ziarişti cu referire la proiectul „România medievală”, lansat de către directorul Institutului Cultural Român (ICR), Horia Roman Patapievici (foto), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), respectiv cu ministrul Teodor Baconschi. Read more about Patapievici slujeşte sau distruge cultura română?

Categorie:

SESIUNEA NATIONALA DE COMUNICARI SIIINTIFICE ROMANII DIN SUD ESTUL TRANSILVANIEI. ISTORIE, CULTURA SI CIVILIZATIE (Editia a XVII-a, 23-24 septembrie 2011)

Autonomia Tinutului Secuiesc o replica peste timp a diversiunii staliniste a Tatar Bunarului si a proclamarii Republicii Socialiste Sovietice Autonome Moldova (Transnistria)

Onorat auditoriu,           
Primind invitatia de a participa la cea de-a XVII-a editie a Sesiunii Nationale de Comunicari Stiintifice  consacrate istoriei, culturii si civilizatiei romanilor din sud – estul Transilvaniei, nu se putea sa nu-mi pun cateva intrebari. Cele de neevitat:
De unde vine nevoia romanilor din acest areal geo-etno-istoric romanesc de fi preocupati de punerea in evidenta si apararea dimensiunilor identitatii lor nationale ? Read more about SESIUNEA NATIONALA DE COMUNICARI SIIINTIFICE ROMANII DIN SUD ESTUL TRANSILVANIEI. ISTORIE, CULTURA SI CIVILIZATIE (Editia a XVII-a, 23-24 septembrie 2011)

Categorie:

Programul Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, Cultură, Civilizaţie”

Ediţia a XVII-a, Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna

Manifestare dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfi inţarea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român
Vineri, 23 septembrie 2011
Deschiderea lucrărilor Sesiunii, Ora 1500 Muzeul Spiritualităţii Româneşti - Catedrala Ortodoxă „Sfântul Gheorghe” Read more about Programul Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, Cultură, Civilizaţie”

Categorie:

Preşedintele CJ vrea un cunoscător temeinic al culturii maghiare la conducerea Bibliotecii Judeţene

Actualitatea ardeleană - Covasna

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, doreşte un cunoscător temeinic al culturii maghiare la conducerea Bibliotecii Judeţene din Sfântu- Gheorghe.
Tamas Sandor a declarat joi (15 septembrie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că examenul pentru funcţia de director al Bibliotecii Judeţene va avea loc pe data de 5 noiembrie, precizând că a ţinut neapărat să facă şi el parte din comisia de evaluare, deoarece consideră important ca viitorul şef al instituţiei să cunoască în profunzime cultura maghiară. Read more about Preşedintele CJ vrea un cunoscător temeinic al culturii maghiare la conducerea Bibliotecii Judeţene

Categorie:

Subscribe to cultura