tinutul secuiesc

UDMR A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ „Drum bun, pe drumuri bune! Ţinutul Secuiesc este căminul nostru”, sloganul şovin şi iredentist cu care UDMR încearcă să-i prostească din nou pe maghiari!

UDMR a amplasat, cu puţină vreme în urmă, un panou la ieşirea din municipiul Sfântu-Gheorghe către Braşov (foto), pe care stă scris, doar în limba maghiară, „Drum bun, pe drumuri bune! Ţinutul Secuiesc este căminul nostru”. Se pare că UDMR a intrat în panică după ce vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a început să bombardeze locuitorii din Covasna şi Harghita cu scrisori prin care le cere sprijinul pentru formaţiunea sa. În aceste scrisori, Tokes îi chestionează pe maghiari cu privire la greşelile făcute de UDMR. Read more about UDMR A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ „Drum bun, pe drumuri bune! Ţinutul Secuiesc este căminul nostru”, sloganul şovin şi iredentist cu care UDMR încearcă să-i prostească din nou pe maghiari!

Categorie:

Apel al CNS pentru apărarea „integrităţii şi unităţii Ţinutului Secuiesc” (?! - n.n.)

Actualitatea ardeleană - Covasna
foto

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), reunit sâmbătă (19 noiembrie 2011 - n.n.) în şedinţă la Sfântu-Gheorghe, a lansat un nou apel către autorităţile publice locale şi etnicii maghiari din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş pentru a susţine unitatea şi integritatea „Ţinutului Secuiesc” (?! - n.n.) şi a adoptat o hotărâre prin care stabileşte principiile de bază ale acţiunilor de protest ce trebuie iniţiate în cazul în care nu se va lua în considerare voinţa acestei comunităţi în momentul reorganizării administrativ-teritoriale. Read more about Apel al CNS pentru apărarea „integrităţii şi unităţii Ţinutului Secuiesc” (?! - n.n.)

Categorie:

Șmecheria tragică privind „Ţinutul Secuiesc”

Şmecheria tragică privind „Ţinutul Secuiesc” e o formă de retard, expresia unui intelect părăsit de simţire şi leneş raţional.
Toată problema aşa-numitului „Ţinut Secuiesc” e redusă azi, în media, la faptul că ungurii nu vor pleca în Ungaria cu terenul respectiv. Read more about Șmecheria tragică privind „Ţinutul Secuiesc”

Categorie:

Prejudecăţile maghiarofobe şi adevărul despre ele

Scriind online de mai mult de doi ani pe teme interetnice, am avut parte de sute de discuţii româno-maghiare foarte interesante. Unele au avut sens, altele parcă au pornit din start cu piciorul stâng. Dar nu cred că a fost vreuna în care nu au apărut interlocutori care au venit cu aceleaşi argumente anti-maghiare arhicunoscute şi arhifolosite, care nu prea au acoperire în realitate. Majoritatea lor sunt prejudecăţi născute în conştiinţa românească în perioada tulbure a anilor ’90. În acest articol nu îmi propun să le cataloghez pe toate. Read more about Prejudecăţile maghiarofobe şi adevărul despre ele

Categorie:

Subscribe to tinutul secuiesc