La început de septembrie a început un an nou școlar cu foarte multe provocări noi. Ni s-a adus la cunoștință că s-a schimbat Legea Educației, dar nu și în ce fel. Care ar fi noutățile? În primul rând, se vorbește despre obligativitatea semnării contractului educațional, însă ne punem întrebarea cum poate fi un contract obligatoriu, cel mult poate fi negociat, dar în niciun caz nu putem fi obligați.
Părinții trebuie să fie de acord cu ideologia de gen și cu actele medicale care se fac în școli. Păi, dacă școala învață că băiatul poate să devină fată și fata, băiat, ce ne facem cu ora de Religie Ortodoxă, unde copiii învață că Dumnezeu a creat bărbat și femeie și pentru care majoritatea părinților ne-am dat consimțământul.
Un alt lucru dubios este interdicția ca elevul să poarte și să folosească telefonul mobil la școală. Înțeleg această regulă doar în contextul în care copiii „butonează” telefonul în timpul orelor de curs sau folosesc în mod neadecvat telefonul în pauzele dintre ore. Dar, dacă se întâmplă să fie în pericol și vrea să-și anunțe părinții că este în pericol, cum o va face? Cunosc un copilaș de clasa a III-a care, în drum spre casă, a fost abordat de un străin, care l-a luat la întrebări: unde stă și multe alte întrebări. Copilul i-a spus să îl lase în pace, că va chema poliția, dar acela nu l-a lăsat. În momentul în care a intrat în primul magazin, copilul și-a deschis ghiozdanul, a scos telefonul, și-a sunat mama și a ajuns acasă teafăr. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu avea telefon? Oare să urmeze ceva, vreun act medical cu obligativitate, dar cu acordul viciat al părinților, prin semnarea a tot felul de acte pe la școală, prin care fără să-și dea seama, aceștia semnează că sunt de acord cu toate actele medicale, cu noile ideologii? Oare, interzicerea telefonului să ascundă ceva și copiii să nu se poată apăra în interiorul acestor lagăre de reeducare?
Părinții nu au voie în școală, nici măcar în curtea școlii. Dar, dacă un părinte nu va dori să accepte ideologia de gen sau vreun act medical în cadrul școlii, iar școala va sesiza protecția copilului, aceștia vor avea voie să intre în școală fară acordul părinților?
Părinților, aveți grijă ce semnați! Cel mai bine este să nu semnați nimic cu școala și nu veți avea niciun fel de obligație contractuală. Refuzul să fie întotdeauna doar verbal. Dacă vă trimit acte spre semnare și nu le semnați, înseamnă că nu sunteți de acord. Nu trebuie să scrieți refuzul pentru că aceasta se va putea întoarce împotriva voastră.
Alungați frica din inimă și fiți curajoși! Fiți eroi pentru copiii voștri! Dacă va fi nevoie, dați-vă viața pentru ei!
Pr. Nicolae Iulian Bota
(Crasna, judeţul Covasna)