Toplița: Proiectul cultural Tradiția – o punte între generații, ediția a VIII-a

Asociația Părinților din Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” (LTOCT) din municipiul Toplița, județul Harghita, beneficiază și anul acesta de finanțare din partea Consiliului Județean Harghita, în cadrul Programului special de finanțare nerambursabilă a porturilor populare și a costumelor tradiționale pe anul 2023, în vederea implementării proiectului cultural Tradiția – o punte între generații, ediția a VIII-a. Din suma obținută, organizatorii își propun să achiziționeze opt cămăși tradiționale pentru adulți (patru pentru bărbați și patru pentru femei), piese de port cusute manual, care vor fi puse în valoare cu ocazia sărbătorilor creștine ortodoxe.
„Din desfășurătorul evenimentului ce îl desfășurăm în această perioadă vreau să amintesc expoziția Costumul popular – Tradiționalism vs. Modernism și programul cultural-artistic ce va cuprinde interpretare de cântece populare, individual, precum și ansamblurile corale din școală, hore, dar și prezentări de cămăși / costume populare vechi și noi, eveniment la care atât cadrele didactice, cât și elevii participanți, vor purta costumele și cămășile populare achiziționate de-a lungul anilor, dar și din colecțiile personale”, transmite Maria-Cristina Mureșan.
„Tradiția-o punte între generații este un proiect de suflet al școlii noastre, întrucât facilitează promovarea și cunoașterea tradițiilor specifice poporului român”, a dorit să sublinieze Sorin-Gavril Stan.
Din echipa de proiect fac parte dir. adj. Maria-Cristina Mureșan, coordonator proiect, director Camelia-Mirela Petruț, contabil șef Florina-Ofelia Ursu, și Sorin-Gavril Stan, președintele APLTOCT.

 

Cosmina Marcela Oltean
(Topliţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *