Alături de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Semnați petiția!

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca (foto) este un important reper, pentru acest oraș și pentru Transilvania. Deținător al unui patrimoniu de mare valoare și organizator a numeroase evenimente culturale de cea mai înaltă calitate, muzeul merită să ne alăturăm cauzei și să contribuim la consolidarea poziției pe care o deține în peisajul cultural clujean. Echipa muzeului este formată din specialiști devotați și foarte implicați în viața culturală a orașului, a căror scop și misiune este grija nemărginită pentru patrimoniul artistic și valorificarea acestuia. Activitatea muzeului are nu doar rezonanță județeană, ci și importante ecouri naționale și internaționale.
Muzeul de Artă Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituţii muzeale cu profil artistic din România, fiind nominalizat în anul 1997 pentru prestigiosul Premiu al Muzeului European al Anului – EMYA. Calitatea programelor culturale organizate a fost recompensată cu premii naţionale acordate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional pentru expoziţiile: Cultură şi artă armenească la Gherla (2003), Abodi Nagy Béla (2005) şi Avangarda din România în colecţii clujene (2007), precum şi cu distincţia acordată de Comitetul Român al ICOM pentru impactul asupra publicului al programului De gustibus et coloribus… (2010).
Muzeul de Artă Cluj-Napoca este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică, care colecţionează, conservă, cercetează, restaurează, comunică şi expune, în scopul cunoaşterii, educării şi recreerii, bunuri care fac parte din categoria artelor vizuale din arta românească şi universală. Acestea includ: artele plastice şi decorative, design, arhitectură, fotografie, film, carte şi tipografie, manifestări de tip happening, instalaţii plastice, performance, manifestări artistice de sinteză, precum şi noi forme de creaţie circumscrise artelor vizuale care rezultă din activitatea contemporană artistică (https://www.macluj.ro/misiune).
Vă rugăm să semnați petiția! Fiecare vot contează!
https://www.petitieonline.com/s_nu_ucidem_cultura_s_nu_ucidem_muzeul_de_art_din_cluj_napoca?fbclid=IwAR2TAuS7J9i9pd_3TjBl9X5HYDbzqzualwrEFdZoGIVda43oqUffQhG5Ed0

Cosmina Marcela Oltean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *