Aripi spre moarte sau cu ce ne otrăvim zilnic

Dragii noștri cititori, voi începe redactarea mai multor articole în care voi prezenta unele substanțe toxice pe care le îngurgităm în fiecare zi, împreună cu mâncarea și băutura, dar și cu unele medicamente.
Prima substanță pe care v-o prezint, care de fapt este o băutură, are diferite denumiri Redbull, Rockstar, Monster, Isostar, Classic Hell (iad), este la doze de 0,25 l și este descrisă ca o băutură energizantă ce vitalizează corpul și mintea, apreciată în întreaga lume de câțiva sportivi de top, care îi fac reclamă, studenți și șoferi, care o beau în timpul condusului sau învățării, în timpul nopții. Această băutură conține cofeină și taurină. Tinerii noștri adolescenți o beau cu plăcere pe la petreceri și o amestecă și cu shot-uri de alcool, dar, din păcate, ei nu știu totul despre această băutură deoarece, pe lângă cofeină și taurină, care sunt scrise pe etichetă, aceasta conține și o substanță care nu este scrisă și care se numește glucuronolactona, care este un produs chimic extrem de toxic, care a fost folosită și introdusă în băuturile soldaților americani care luptau în Vietnam, pentru a le stimula moralul și pentru a le calma stresul de război. Dar, ulterior, medicii militari americani au constatat că soldații care consumau aceste substanțe se îmbolnăveau de tumori cerebrale, boli de ficat și migrene îngrozitoare. De ce nu trebuie să o bea tinerii? Fiindcă această substanță produce tahicardie cu ritm cardiac de până la 140 de bătăi pe minut, în loc de 80 bătăi pe minut și poate provoca infarct miocardic fulgerător. Atenție, tineri: nu consumați Redbull, mai ales cu alcool, fiindcă vă așteaptă o moarte subită!
A doua substanță periculoasă pe care o ingerăm zi de zi este fabricată din melasă, prin fermentație, și se numește glutamatul de sodiu sau E621. El se folosește pe scară largă în alimentele fabricate artificial și în semipreparate: mezeluri, sosuri, concentrate de carne sau de legume, înghețată, budinci, supe la plic și multe altele. Rolul glutamatului este de a da impresia creierului celui care consumă alimentul că acesta este foarte gustos, însă e o mare păcăleală. Majoritatea persoanelor sensibile la glutamatul de sodiu acuză după mâncare: greață, vărsături, dureri de cap, amețeli, palpitații, slăbiciune și oboseală. Din păcate glutamatul în exces „arde neuronii”, adică celula nervoasă și, mai ales, „păcălește” deoarece, deși alimentul este mediocru sau submediocru, el are un gust „de top”. Glutamatul de sodiu este un drog și un neurotransmițător, care are receptori în tot organismul. Ființa umană produce glutamat pentru nevoile sale dar, în momentul când această substanță este în exces, ea distruge celula nervoasă. Din păcate, glutamatul se folosește în multe restaurante și fast-food-uri, în multe produse de carne submediocre care, după introducerea în ele, au un gust „divin”. Glutamatul de sodiu în exces produce aritmii cardiace, care pot duce la infarct miocardic, hipertensiune arterială, crampe stomacale, colon iritabil, sângerări rectale, insuficiență respiratorie, rinite și grave tulburări neurologice, precum: anxietate, confuzie mintală, depresie sau, din contră, agresivitate, tulburări de memorie, iar la bărbați atacă prostata și la femei vaginul. Dacă în alimente, pe lângă glutamat se mai adaugă și aspartamul, totul se agravează, iar dacă se consumă și alcool, efectul este catastrofal pentru organism, această combinație devenind o adevărată „bombă atomică”.
A treia substanță toxică pe care o îngurgităm în fiecare zi, când ne spălăm pe dinți, este fluorura de sodiu, o substanță care se folosește la fabricarea pastei de dinți și care este introdusă și în apele îmbuteliate sau chiar la apa de la robinet. Din păcate, fluorarea apei potabile duce în timp la hipotiroidism în rândul populației și, implicit, la depresie, oboseală, obezitate, dureri musculare și articulare. Fluorul în exces poate declanșa diabetul zaharat și insuficiența renală, pentru cei ce au afecțiuni renale. Fluorul acționează asupra unei glande endocrine importante, numită glanda pineală sau epifiza sau, după asiatici, al treilea ochi a lui Shiva. Această glandă produce melatonină, un hormon ce reglează ritmul circadian, resetarea proceselor de creștere și dezvoltare a organelor. Folosirea în exces a fluorului este toxică.
V-am prezentat trei substanțe folosite, în zilele noastre, în alimentație, fără să știm; în pasta de dinți și în apa potabilă, substanțe care, în concentrații mari, vă pot afecta sănătatea.
La revedere, mie îmi pasă de sănătatea dumneavoastră, ne vom întâlni din nou, într-un articol viitor, de acest gen.

dr. Mircea Frenţiu
(Blaj, Mica Romă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *