Colţul spiritual

O caramea și 50 de ani împreună

Bunicul tău m-a cerut în căsătorie oferindu-mi o caramea. Nu aveam nimic, dar în genunchi îmi spune: „Nu am nimic, doar o caramea…, dar dacă vrei putem construi totul împreună”.
– Și tu?
– Am deschis carameaua, am împărțit-o în două și am mâncat-o. Din acel moment am împărțit totul. Am căzut, ne-am ridicat, și am construit împreună. Totul împreună. Am avut momente grele, de oboseală, dar am rămas mereu uniți.
– Eh, alte timpuri bunico!
– Timpul nu schimbă modul în care se iubesc oamenii. Ceea ce s-a schimbat, e că nu mai aveți exemple de urmat. Azi vă e teamă de orice. Nu vă căsătoriți de teamă că nu veți reuși împreună. Când vă certați, vă despărțiti în speranța că veți găsi pe altul mai bun. Căutați mereu perfecțiunea, ca și când ar exista cu adevărat. Vă lipsește perceperea realității, a fericirii în lucruri mărunte.
Faceți demonstrații extravagante, inele de mii de euro, nunți costoase…, ca mai apoi să pierdeți toate momentele astea. Asta e tot ce vă lipsește: curajul să trăiți viața și iubirea așa cum e, și nu cum v-o imaginați voi!

Pr. dr. Gheorghe Nicolae Șincan
(Târgu-Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *