Creațiile câștigătorilor concursului Timeless Jewelry, expuse la Romanian Jewelry Week

În perioada 4-8 octombrie 2023, Muzeul de Artă Brașov (MAB) a fost prezent la Romanian Jewelry Week, București, cu două expoziții capsulă Timeless Jewelry. Pasionații de design și de bijuterii au putut admira cele cinci lucrări câștigătoare, expuse la Biblioteca Națională a României și la Muzeul Național Cotroceni.
„Artiștii câștigători, premiați cu suma de 10.000 lei fiecare, au realizat o serie de 25 de obiecte inspirate din patrimoniul artistic al Muzeului de Artă Brașov. În contextul acestor expoziții capsulă, publicul vizitator a aflat mai multe detalii despre inspirația pentru bijuteriile create și desfășurarea procesului de creație”, transmite Alexandra Ardelean (referent de specialitate Comunicare și PR la MAB).
Piesele care au fost expuse sunt rezultatul concursului de bijuterie contemporană Timeless Jewelry, desfășurat în perioada 18 iulie – 3 septembrie 2023. Juriul a fost format din Cristina Filipe (co-fondator al Asociației Portugheze de Bijuterie Contemporană), David Sandu (fondator al Romanian Jewelry Week), Ana-Maria Ludatșer (director general al Muzeului Național Cotroceni), Bianca-Maria Bălșan (manager al Muzeului de Artă Brașov) și Bogdan Hojbotă (președinte al Filialei de Arte Decorative UAP București).
Cei cinci artiști și creațiile lor din expoziția „Timeless Jewelry” sunt:
– Simona Gîrbou – Glow-Up Trecut & Prezent: Bijuteria Doamnei Prișcu;
– Diana Toboșaru – Atemporal;
– Veronica Opriș Angelescu – Colecția Miss Closius;
– Mădălina Tudor Rădulea – Vanda;
– Daniel Tudor – Cercei Regina Maria.

Creațiile vor fi prezentate și publicului brașovean, în această toamnă, la Muzeul de Artă Brașov, într-o expoziție cuprinzând opere de artă din patrimoniul muzeal alăturate bijuteriilor contemporane.
Expoziția Timeless Jewelry a fost organizată în cadrul proiectului Ecouri ale prestigiului, inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Național Cotroceni. Proiectul este co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) (https://jewelry.muzeulartabv.ro/

 

Cosmina Marcela Oltean
(Brașov)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *