Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș solicită reamplasarea catargelor din fața Prefecturii Covasna

În deplină bătaie de joc față de simbolurile naționale, au fost înlăturate din fața Instituției Prefectului – Județul Covasna, cele trei catarge amplasate la începutul anilor 1990, pe care erau arborate drapelul României, drapelul Uniunii Europene și cel al Alianței Nord-Atlantice, simbol al apartenenței Statului Român la instituțiile și valorile celor două organizații.
Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât în locul catargelor, în mod sfidător, a fost amplasat un suport de biciclete neutilizat și neutilizabil.
În tot acest timp, primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, autor al celor două fapte, este foarte vehement în a arbora așa-zisul „steag secuiesc” pe sediul Primăriei Sfântu-Gheorghe și a strânge semnături împotriva unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție, demers grav ce amenință independența justiției.
Solicităm Instituției Prefectului – Județul Covasna să întreprindă toate demersurile legale de reamplasare a catargelor și a drapelului României, Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice în fața sediului instituției, așa cum au fost ele amplasate din 1990 și până în prezent, la momentul înlocuirii lor cu suportul de bicicletă.

Sfântu-Gheorghe,
4 octombrie 2023

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *