Proiectul Festivalului de Colinde Florile Dalbe, ediția a XV-a, în derulare

♦ „Tradiția… piatră de temelie a sufletului românesc”

(Octavian Codru Tăslăuanu)”

Asociația Părinților din Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” (APLTOCT), din municipiul Toplița, derulează proiectul cultural Festivalul de Colinde Florile Dalbe, ediția a XV-a, finanțat și în acest an de Consiliul Județean Harghita. Proiectul este finanțat în cadrul Programului special de finanțare nerambursabilă al proiectelor culturale ale comunităţii româneşti din judeţul Harghita, pe anul 2023, și este cofinanțat de APLTOCT.
Scopul proiectului este de a valorifica aspecte ale culturii tradiționale din nordul județul Harghita și de continuare a demersului educativ de fructificare a potențialului artistic și recunoaștere a talentelor veritabile ale elevilor.
Printre obiectivele proiectului se numără promovarea și cunoașterea tradițiilor culturale specifice Poporului Român, dezvoltarea multiculturalismului și a dialogului social, sprijinirea parteneriatului educațional dintre unitățile de învățământ și instituțiile cu rol educativ pe plan intern.
Festivalul de Colinde Florile Dalbe este un proiect de suflet al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, lansat în urmă cu mai bine de șaptesprezece ani, la inițiativa unor dascăli și elevi, cu pasiune și respect pentru cultura tradițională. Derulat pe tot parcursul lunii noiembrie, etapa finală a proiectului va avea loc în data de 24 noiembrie 2023, prin organizarea festivalului-concurs, începând cu orele 14, la Casa de Cultură a municipiului Toplița, Bulevardul N. Bălcescu, nr. 14.
Vor participa copii și tineri de la grădinițele, școlile gimnaziale și liceele din zona Topliței, pregătiți de profesori de specialitate.
Echipa de proiect este formată din coordonator proiect Camelia Mirela Petruț, director, Sorin-Gavril Stan, președintele Asociației Părinților din Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița, Maria Cristina Mureșan, director adjunct, și Florina Ofelia Ursu, contabil șef.

Cosmina Marcela Oltean
(Topliţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *