Expoziția Autumn in…, o poveste colorată

La People & Paintings Gallery (New York, SUA) s-a desfășurat expoziția Autumn in…, în perioada 6-17 noiembrie, ultima expoziție jurizată a anului, care scrie povestea toamnei care e deja la final. Au fost prezentate 20 de viziuni subiective în 20 de lucrări ce alcătuiesc un jurnal vizual inedit. Au participat artiști din 9 țări, cu lucrări în diferite tehnici, prin care au căutat să transmită gânduri și sentimente generate de acest sezon plin de culoare și melancolie.
Personal, am avut bucuria de a mă număra printre ei. Mi-au fost selectate și incluse în expoziție 3 lucrări personale – o ilustrație și două fotografii.
Expoziția se poate vizualiza făcând un tur virtual aici:
https://peopleandpaintings.com/exhibitions/autumn_in.
De asemenea, se va lansa curând și catalogul expoziției, care va conține toate lucrările expuse.

Despre colaborarea cu People & Paintings Gallery

Am bucuria de a lucra cu People & Paintings Gallery, cu sediul fizic în New York, dar care desfășoară o bogată activitate și în mediul virtual, de la începutul anului 2023, timp în care mi s-a dat ocazia să mă implic în calitate de curator în două expoziții din programul galeriei pe anul 2023 (Contemplation, a artistei Catherine Hatton din Spania și My World, a artistului Ivan Klymenko din Praga) și, recent, în calitate de artist, în expoziția Autumn in….
Pentru 2024 mi s-a oferit generoasa oportunitate de a propune un proiect de expoziție, care a fost deja predat și acceptat. Așadar, anul viitor voi mai curatoria cel puțin încă o expoziție din programul galeriei, aspect pentru care sunt bucuroasă și foarte recunoscătoare.
Cele expuse sunt însă doar privilegiile care vin împreună cu calitatea de angajat, pentru că atribuțiile mele principale în cadrul galeriei sunt acelea de scriere de conținut (materiale de promovare și prezentare a activității galeriei) și moderare de date (administrarea website-ului galeriei și publicarea materialelor pe rețelele soaciale asociate). De asemenea, sunt implicată în alte două proiecte ale galeriei, cel pe care l-am numit Short art story, scurte povești conturate în jurul operelor deținute de galerie, care se regăsesc în secțiunea News/Blog a website-ului, prin care încercăm să captăm și să reținem măcar pentru câteva minute atenția publicului asupra fiecărei lucrări de artă, și proiectul de Audio guide, prin care fiecare lucrare, mai ales cele puse în vânzare, primesc o poveste audio, pe care vizitatorii website-ului o pot asculta în timp ce navighează prin secțiunile galeriei, acestea regăsindu-se pe pagina de pornire / pagina principală.
Pe scurt, colaborarea cu People & Paintings Gallery, din metropola americană New York, este bucuria anului 2023 pentru mine, pentru că aici mi se dă ocazia să lucrez cu artă, să scriu despre artă și să mă implic în proiecte deosebite.

 

Cosmina Marcela Oltean
(Miercurea-Ciuc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *