Transumanismul și Dumnezeu

Bine ați venit în era transumanismului! Transumanismul este o mișcare intelectuală culturală, dar, mai ales, internațională, care sprijină, cu orice preț, folosirea noilor tehnologii și științe pentru a ameliora sau anihila diferite aptitudini mentale sau fizice ale oamenilor și, de asemenea, pentru a crește durata de viață, pentru a scăpa de bolile genetice, prin implantarea cip-urilor electronice în scopuri de securitate, însă și de monitorizare a populației. Unele dintre acestea ar putea fi relevante, precum boala, suferința, prostia, îmbătrânirea și moartea.
Cu toate acestea, în esența sa, transumanismul reprezintă o mișcare fără Dumnezeu, deci una care recunoaște credința în teoria evoluționistă a lui Darwin. Susținătorii săi caută să folosească cele mai importante tehnologii actuale, cum ar fi tehnologia de editare a genelor embrionare (CRISP), tehnologia informației, nanotehnologia moleculară și inteligența artificială. Unii chiar cred că omenirea ar fi deja transumană, deoarece progresul medical a modificat semnificativ specia umană. Cu alte cuvinte, simbioza om-mașină-modul-digital se numește transumanism.
În ziua de azi, un om cu un stimulator cardiac sau cu o aortă de plastic (cea mai mare arteră din corpul omenesc) rămâne, totuși, un om. Dar deja se pregătește o „fiertură periculoasă” în „cazanele vrăjitoarelor”, adică în laboratoarele de nivel 4, de o să ni se facă părul măciucă. Chirurgia genetică, asociată cu implanturile, promite să producă supraoameni: atleți cu plămâni și inima cu capacitate de 10 ori mai mare decât un om normal, sculptori și pictori cu un aparat neuropsihic care intensifică spiritul compozițiilor lor și chiar gigolo, cu impulsuri sexuale permanente și organe genitale dezvoltate. Nu va lipsi nici cercetătorul științific cu creierul imens. Cu alte cuvinte, implanturile și modificările ADN-ului sunt făcute nu numai pentru a salva vieți umane, ci și pentru a da o strălucire stării de spirit sau chiar extaz pentru a-L șterge pe Dumnezeu din noi.
Transumanismul acționează și în așa-zisa tehnologie a nașterii, mai ales la cuplurile sterile. Deja, astăzi, poți cumpăra un ovul cu sume cuprinse între 500 și 800 euro, îl poți însămânța artificial și apoi îl poți implanta în uter, iar peste 9 luni îl vei naște ca fiind copilul tău. Deja există bănci de ovule și bănci de spermă. Toate acestea sunt realități, iar următoarea etapă va fi când se va renunța complet la uterul femeii și copiii vor fi concepuți în afara corpului uman. Mai mult, pentru a învinge distanțele luminice dintre planete nu se vor mai trimite echipaje umane, se vor trimite ovule umane fertilizate care ar putea încăpea într-o mică ladă frigorifică și roboții care ajung la destinație vor îngriji și vor transforma aceste ovule fertilizate în oameni.
Iată ce înseamnă transumanismul. O adevărată Hiroshima biologică la care ceasul deja bate ultimele secunde. De la transplanturile cardiace, de ficat, rinichi, pancreas și ovare, se va face cât de curând și transplantul de cap. Posibilitatea de a desface bucăți de trup aflate în moarte biologică și a le folosi la transplanturi este și înfiorătoare, dar și salvatoare de vieți. Din păcate, listele de așteptare pentru transplantul de organe sunt foarte lungi, iar mafia organelor umane vândute ilegal este în floare pe tot globul, fiindcă este binecunoscută dispariția ireversibilă a unor copii (peste 8 milioane de copii pe an în lume), care sunt vânați pentru organe sau adrenocrom.
Cei cu frica lui Dumnezeu, care sunt profund tulburați de implicațiile morale și, mai ales, creștine, ale transumanismului, trag un semnal de alarmă. Cu alte cuvinte, transumanismul este o îndepărtare de Dumnezeu, iar îndepărtarea de Dumnezeu duce la moarte veșnică și nicicum la mântuire. Între transumanism și îndumnezeire aș alege-o pe aceasta din urmă, fiindcă numai cu ea vom fi mântuiți și vom cunoaște pentru totdeauna misterul lui Dumnezeu.

dr. Mircea Frenţiu
(Blaj, Mica Romă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *