Unde sunt patrioții?

Încă mai sper că în serviciile noastre secrete s-ar mai putea găsi „rămășițe patriotice” printre slugoii și valeții sistemului actual. De ce? Pentru a trage un semnal de alarmă la ce se întâmplă în Parlamentul României, fiindcă există câteva proiecte de lege care sunt trecute pe furiș, fără o dezbatere publică prealabilă. Sunt două proiecte importante, printre care primul reprezintă privatizarea (sau vânzarea, mai corect) a tuturor Regiilor autonome – și aici vorbesc de cel puțin 240 de regii în total, cele mai importante fiind Hidroelectrica, Romsilva și Salrom (Regia sării). Primul exemplu este Hidroelectrica, evaluată la 12 miliarde de euro. Cine sunt cei care dețin Hidroelectrica? Statul, prin Ministerul Energiei, 80%, și Fondul Proprietatea, 20%.
Guvernul României și-a asumat prin PNNR finalizarea a cel puțin 15% din acțiuni pentru vânzare. Așa că, salba de hidrocentrale minunate, construite înainte de 1989 prin „sudoarea Poporului Român”, încet, încet vor fi date la mezat și vândute. Care sunt cele mai importante hidrocentrale ale României? Porțile de Fier I, cu o putere instalată de 1166 MW, Hidrocentrala Lotru, cu o putere instalată de 510 MW, Hidrocentrala Retezat, 335 MW, Porțile de Fier II, 251 MW, Vidraru, 220 MW, Mărișelu, 220 MW, Dimitrie Leonard, 210 MW, Bicaz Stejari, 210 MW. După cum observăm, puterea tuturor (dacă le adunăm) este extraordinar de mare și, totuși, curentul electric este atât de scump. De ce? Care este cauza scumpirii curentului?
A doua mare Regie autonomă, care este pregătită pentru privatizare, este Romsilva; cu alte cuvinte, pădurea publică de stat, reprezentând lemnul românesc, care se vinde neînnobilat de muncă românească, poate unica resursă pe care o mai are România, aceasta va încăpea, cu ajutorul girului guvernului, tot pe mâini străine. Vorba aceea, „codrul frate cu românul”, dar, din păcate, „pleacă” și codrul în occident, tăiat și împachetat; plâng și pădurile și pădurarii, plâng și urșii carpatini.
Urmează privatizarea Salrom, Regia sării din România, vorba fetei de împărat care a fost întrebată de tatăl ei, regele, cât îl iubește. Ea îi declară cu respect: „ca sarea în bucate”. Și, pe bună dreptate, căci fără sare nu se poate mânca aproape nimic. Salinele reprezintă o altă atracție puternică pentru orice investitor străin, fiindcă, după extracția de sare în saline, se dezvoltă o adevărată industrie de sănătate, mai ales pentru bolile respiratorii și nu numai. Sunt și alte sute, peste 240 de regii autonome, care vor urma să-și vândă acțiunile; dau doar câteva exemple: Rocar București, Aro Câmpulung, Oltplast Drăgășani, Nitramonia Făgăraș, Siderurgica Hunedoara, Uzinele Sodice Govora, Rafo Onești, Unifarm București și multe altele. Majoritatea vor ajunge pe mâini străine.
Al doilea proiect, la fel de periculos ca și primul, este legea executării judecătorești, care permite ca această funcție să fie îndeplinită, pe lângă cetățenii români, și de cetățeni din Uniunea Europeană sau Confederația Elvețiană, adică de cei care ne-au cumpărat bogățiile țării și ne trimit facturile la gaz, curent, apă, internet, telefonie fixă și mobilă, facturi care pot fi cu titlu executoriu, respectiv, dacă nu mai pot fi plătite, la firmele austriece, germane, franceze, italiene, aceste facturi vin cu titlu executoriu și, direct, se pot lua casa, apartamentul, mașina sau orice lucru din proprietatea personală, fără niciun proces. Grozav, nu?
Atenție, români! Atenție, servicii secrete, care au mai rămas patriotice, noi românii nu suntem un popor second-hand, ci independent în propria noastră Țară!

 

dr. Mircea Frenţiu
(Blaj, Mica Romă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *