Covasna. Au mâzgălit indicatorul oraşului şi zidul şcolii,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.141, 12.03.2014

Covăsnenii au aflat cu stupefacţie ieri dimineaţă, că unul dintre zidurile Liceului Korosi Csoma Sandor a fost mâzgălit de autori necunoscuţi în culorile roşu-galben-albastru. Au observat de asemenea că şi indicatorul localităţii a fost vopsit în culorile tricolorului.
Direcţiunea Liceului Korosi Csoma Sandor a anunţat poliţia. Vopseaua a fost înlăturată după ce s-a efectuat un control la faţa locului. În curtea instituţiei există camere video, însă zona în cauză nu intră în raza camerelor şi tocmai din această cauză nu există imagini video care să fi surprins fapta. Nici paznicul nu a fost atent la eveniment, deoarece are de supravegheat o suprafaţă mare - a explicat directoarea Becsek Eva.
Artiştii au lucrat nu numai la Korosi. Au vopsit în culorile tricolorului şi indicatorul de localitate dinspre Sfântu-Gheorghe şi au vopsit cu vopsea neagră poarta secuiască aflată în vecinătate, pe care este inscripţionată denumirea localităţii, în limba maghiară şi cu scriere runică. Primăria a semnalat cazul la poliţie, iar vopseaua a fost înlăturată. S-au grăbit, deoarece nu au dorit ca oaspeţii să vadă, la început de sezon, indicatorul mâzgălit - a declarat Thiesz Janos, primar. El a mai spus că în opinia sa, făptaşii nu sunt covăsneni. Potrivit informaţiilor pe care le deţine, comunitatea română din oraş condamnă manifestările similare. Ieri înainte de masă, în Covasna se vehicula că au fost mâzgălite şi indicatoarele de localităţi din Pachia şi din Brateş. Primarul Kerestely Csaba nu a confirmat ştirea. După ce ne-am interesat, a verificat personal indicatoarele, însă nu a găsit urme de distrugere.